Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα ένα self test και ένα rapid test για κορονοϊό, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας. Η απόφαση αφορά σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται, πως υποχρεωτικά έκαναν δύο τεστ την εβδομάδα οι εργαζόμενοι μόνο στις παρακάτω περιοχές: 

  • Μύκονος
  • Πάρος
  • Ρέθυμνο
  • Ηράκλειο
  • Δήμος Ιητών
  • Δήμος Θήρας

Τα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο ανέκαμψαν τη διασπορά του ιού, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα όπου υπάρχει συγχρωτισμός και «στα στενά σοκάκια των νησιών». «Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα στη Μύκονο, αυτοί που μας εγκαλούν θα έλεγαν γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα», τόνισε και είπε πως τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο θα σταματήσουν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021. 

Νέοι 15 - 25 ετών κολλούν ανεμβολίαστους άνω των 40

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως πλέον υπάρχει μετακίνηση των κρουσμάτων από νέους 15 - 25 ετών σε άτομα ανεμβολίαστα άνω των 40. «Η μετατόπιση της διασποράς είναι ανησυχητική», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου. «Ας μην ξεχνάμε ότι οι ενήλικες 40 - 60 ετών είναι οι γονείς των παιδιών που σήμερα βρίσκονται στα νησιά και θα γυρίσουν με τα σακίδιά τους», επεσήμανε. 

Το 99% των ανθρώπων που νόσησαν βαριά και διασωληνώθηκαν ήταν είτε ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμένοι με μία δόση, είπε η κυρία Παπαευαγγέλου και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από τη βρετανική», υπογράμμισε.  «Η αύξηση του επιδημικού κύματος στην Ελλάδα συνεχίζεται. Στην επικράτεια τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 12%» είπε η κυρία Παπαευαγγέλου και τόνισε πως «ο ιός βρήκε τον τρόπο να μεταδοθεί στους ανεμβολίαστους». Αναφορικά με τα rapid test, σημείωσε πως υπήρξε αύξηση ενώ ο αριθμός των self test μειώθηκε.

«Σήμερα 4 με 5 στα νέα κρούσματα προσέρχονται από self test ενώ τα λύματα δείχνουν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου», ανέφερε. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 26 έτη στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου. Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε πως σε 40 χώρες της Ευρώπης παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Σχολιάζοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στο Τόκιο, επεσήμανε πως πρόκειται για «μεγάλη πρόκληση», καθώς τα κρούσματα αυξάνονται. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA