Μενού
  • Α-
  • Α+

«Επείγει ο εμβολιασμός των άνω των 40 ετών» είπε η καθηγήτρια η Βάνα Παπαευαγγέλου και είπε ειδικά στους νέους να είναι προσεκτικοί για μια εβδομάδα μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές, ειδικά με ηλικιωμένους και να φορούν μάσκα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, χρειάζεται αυτοπεριορισμός. «Όλοι οι ανεμβολίαστοι νέοι να μην εφησυχάζουν από το αρνητικό self test και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μία εβδομάδα τουλάχιστον μετά τις διακοπές». Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης επιδημιολογικής επιτήρησης - Ποιες περιοχές έγιναν «πορτοκαλί»

«44 φορές πιο μεταδοτική η Δέλτα»

Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου η μετάλλαξη Δέλτα, είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από τη βρετανική και χρειάζεται κινητοποίηση. Ανησυχητική είναι η μετατόπιση της λοίμωξης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είπε η καθηγήτρια, τονίζοντας ότι εστίες μετάδοσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση και το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον. Είπε ότι ένας στους τρεις κινδυνεύει να νοσήσει και ο μέσος κυλιόμενος όρος του 7ημερου, είναι 2568 κρούσματα. Παρατηρήθηκε επίσης, αύξηση των εισαγωγών κατά 70%, αλλά δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων.

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως πλέον υπάρχει μετακίνηση των κρουσμάτων από νέους 15 - 25 ετών σε άτομα ανεμβολίαστα άνω των 40. «Η μετατόπιση της διασποράς είναι ανησυχητική», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου. «Ας μην ξεχνάμε ότι οι ενήλικες 40 - 60 ετών είναι οι γονείς των παιδιών που σήμερα βρίσκονται στα νησιά και θα γυρίσουν με τα σακίδιά τους», επiσήμανε. Το 99% όσων νόσησαν βαριά και διασωληνώθηκαν ήταν είτε ανεμβολίαστο είτε εμβολιασμένο με μία δόση, είπε η κυρία Παπαευαγγέλου και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA