Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μύκονος παραμένει σε καθεστώς απαγόρευσης, καθώς από το προηγούμενο Σάββατο έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα. Συγκεκριμένα, έχει απαγορευτεί η μουσική καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τη 01:00 τα μεσάνυχτα ως τις 06:00 το πρωί.

Η απόφαση να ληφθούν μέτρα μόνο στο «νησί των ανέμων» παρότι υπήρχαν και υπάρχουν κι άλλες περιοχές που έχουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του νησιού που ζήτησαν να αρθούν τα μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Ωστόσο, η άρση των μέτρων, μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται και κυριολεκτικά θα αποφασιστεί στο παραπέντε της λήξης του ΦΕΚ με τα μέτρα, που εκπνέει τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 06:00.

Τα δεδομένα που συλλέγονται καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δείχνουν μεν μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά, ο αριθμός παραμένει υψηλός κι ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων.

Κάτι τέτοιο βέβαια, θα δημιουργήσει εκ νέου αναστάτωση στο νησί, ωστόσο, η κυβέρνηση έχει δείξει ότι μελετά τα δεδομένα, αφουγκράζεται τις αγωνίες πολιτών κι επαγγελματιών, όμως αποφασίζει με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας κι έτσι θα πράξει και στην περίπτωση της Μυκόνου.

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές Αρχές, καθώς δεν είναι λίγες οι περιοχές και δη οι τουριστικοί προορισμοί που παρουσιάζουν αυξητική τάση στα κρούσματα. Σημειώνεται ότι, βάσει του επιδημιολογικού χάρτη, σε επίπεδο αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) βρίσκονται η Μύκονος, η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη, η Μήλος, η Σίφνος, η Σέριφος, η Λέσβος, η Λέρος, η Κως, η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη.

Στήνουν ειδικούς χώρους για rapid test έξω από beach bars

Σε περίπτωση που ανάψει το πράσινο φως η κυβέρνηση για άρση μέτρων από Δευτέρα, οι επιχειρηματίες έχουν αποφασίσει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους καθώς αποφάσισαν να στήσουν ειδικούς χώρους για... rapid test έξω από τα beach bars του νησιού. Οπως όλα δείχνουν οι επιχειρηματίες δεν θέλουν να ξαναμπεί σε κίνδυνο η φετινή τουριστική περίοδος στο «νησί των ανέμων» κι έτσι αποφάσισαν να πάρουν -τρόπον τινά- την κατάσταση στα χέρια τους, δίνοντας όμως παράλληλα το παράδειγμα σε όλη τη χώρα.

Ετσι και μετά τον γενικό συναγερμό που σήμανε το τοπικό lockdown στη Μύκονο, λόγω του υψηλού βαθμού μετάδοσης του ιού, επιχειρηματίες του νησιού βγάζουν από τη «φαρέτρα» τους το «όπλο» των τεστ έτσι ώστε να υπάρξει πρόληψη και ξεκάθαρη εικόνα για τα κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πελάτες πριν μπουν για να διασκεδάσουν στα beach bars (ή τουλάχιστον όσα beach bars συμμετέχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία) θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν rapid test σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έξω από το μαγαζί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA