Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ένα μήνυμα στο Twitter ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «γιορτάζει» τον ένα χρόνο από την πρώτη λειτουργία μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα για τις αντιδράσεις.https://twitter.com/RTErdogan/status/1418902028768604160?ref_src=twsrc^tfw

Ο κ. Ερντογάν αφού έδωσε... συγχαρητήρια για το επίτευγμα, ανέφερε ότι σηματοδοτεί την αναγέννηση του έθνους του. Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουλίου του 2020, ημέρα Παρασκευή πέρυσι, έγινε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή. Κατά τη διάρκεια της προσευχής τα ψηφιδωτά καλύφθηκαν με κουρτίνες. Στην πρώτη μεγάλη προσευχή, είχαν δώσει το παρών και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξένοι ηγέτες, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο «Γκρίζος Λύκος», Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ράπισμα UNESCO 

Η UNESCO υιοθέτησε απόφαση που ικανοποιεί την Ελλάδα αναφορικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. Η απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες Παρασκευή εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις επιπτώσεις που αυτές οι αλλαγές θα επιφέρουν  στον οικουμενικό χαρακτήρα των μνημείων. Η απόφαση που υιοθετήθηκε κατά την 44ης Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αφορά Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη, εν προκειμένω την Αγία Σοφία και την Μονή της Χώρας κρίνεται ικανοποιητική για την Ελλάδα, καθώς ανταποκρίνεται στις βασικές μας επιδιώξεις.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η εν λόγω απόφαση, μεταξύ άλλων, αποτυπώνει την βαθύτατη λύπη της Επιτροπής για την έλλειψη διαλόγου και σχετικής πληροφόρησης των προθέσεων της Τουρκίας για την αλλαγή του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας και τούτο παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των κατευθυντήριων γραμμών του Οργανισμού.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA