Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην περιοχή της Ελεκίστρας στην Πάτρα όπου για περισσότερο από επτά ώρες επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν «μάχη». 

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα καμμένα σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr. H φωτιά έφτασε μέχρι τον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. Παραμένουμε σε επιφυλακή για όλα τα μέτωπα. Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια στο Άνω Σούλι».

Πέντε σπίτια και ΙΧ αυτοκίνητα τυλίχθηκαν από τις φλόγες στην Καρυά ενώ κάηκαν σπίτια και στο Σούλι. Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ένας 57χρονος έχει εγκαύματα στην πλάτη και αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρά τη γνωμάτευση των γιατρών του ΕΚΑΒ. Επίσης, ένας 18χρονος και ένας 52χρονος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου αφού εισέπνευσαν καπνό. 

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα. Λόγω της πυρκαγιάς ο κ. Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA