Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών. Η διαδικασία του ραντεβού γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Παράλληλα οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών μέσω των ΚΕΠ ή των φαρμακείων προσκομίζοντας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Με την έναρξη των εμβολιασμών στα παιδιά άνω των 12 ετών διευρύνονται κι άλλο οι ηλικιακές ομάδες που έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο καθώς μέχρι στιγμής εμβολιάζονται τόσο οι έφηβοι άνω των 15 ετών όσο και όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας.

Εμβόλιο - έρευνα: 1 στους 3 δεν έχει εμβολιαστεί

Ανησυχητικά για την εφεξής πορεία του εμβολιασμού και την επίτευξη του τείχους ανοσίας κατά του κορονοϊού είναι τα ευρήματα έρευνας για τις απόψεις που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με αυτά, από το 1/3 των συμμετεχόντων που δήλωσαν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου, ένα μικρό μόνο ποσοστό, 1 στους 4, δηλώνει ότι σκέπτεται να εμβολιαστεί, ενώ ένας σκληρός πυρήνας, της τάξεως του 25-27%, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν και ότι είναι αμετακίνητοι στις απόψεις τους. Στην κατηγορία αυτή του πληθυσμού ανήκουν κυρίως άνδρες και άτομα νεαρής σχετικά ηλικίας.

Τα 2/3 ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας

Η έρευνα διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 800 ατόμων, 17 ετών και πάνω, σε ολόκληρη τη χώρα, από την Alco, για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). Σε γενικές γραμμές τα ευρήματα, τα οποία παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, αποκαλύπτουν έναν διχασμό στην ελληνική κοινωνίας. Τα 2/3 ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας, θεωρούν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να νικήσει τον ιό, εμπιστεύονται τα εμβόλια και έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Αντίθετα, το 1/3 του πληθυσμού δεν φοβάται τον ιό, δεν πιστεύει ότι ο εμβολιασμός μπορεί να τον νικήσει και δεν έχει εμβολιαστεί. Σημειώνεται ότι τα ευρήματα σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη είναι συμβατά σε πολύ μεγάλο βαθμό με την επίσημη εικόνα:

  • το 62% του δείγματος δήλωσε ότι έχει εμβολιαστεί,
  • το 6% έχει κλείσει ραντεβού
  • το 32% δεν έχει εμβολιαστεί.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA