Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καύσωνας: Περιπολίες σε δάση και επιτήρηση με drones για να αποφευχθούν οι φωτιές

Οι καθημερινές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ για αυτές τις ημέρες θα δώσουν βαρύτητα στον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα

(Πηγή: shutterstock)
(Πηγή: shutterstock)

Σύσκεψη για τον παρατεταμένο καύσωνα εξελίχθηκε στο κτίριο Φάρος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για να προετοιμαστεί ο κρατικός μηχανισμός και κυρίως να αποτραπούν οι δυσάρεστες συνέπειες από αυτόν. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε πως ένα από τα βασικά σημεία ετοιμότητας είναι η πρόληψη και αποτροπή των πυρκαγιών.

Γι' αυτό τον λόγο η Ελληνική Αστυνομία μαζί με την Πυροσβεστική και όπου χρειαστεί και με τις Ένοπλες Δυνάμεις θα σχηματίσει μικτές περιπολίες για να εντοπιστούν τα σημεία, στα οποία είναι πολύ πιθανό να προκληθούν φωτιές. Οι καθημερινές περιπολίες (πεζές και εποχούμενες) της Ελληνικής Αστυνομίας γι' αυτές τις ημέρες θα δώσουν βαρύτητα στον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα και στον άμεσο εντοπισμό πιθανών εστιών, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση για να αποφύγουμε την κλιμάκωση.

Θα γίνει αξιοποίηση και όλων των μέσων επιτήρησης δηλαδή drones και αεροπλάνων AIR TRACTOR, προκειμένου να εντοπίσουν τις εστίες φωτιάς. Κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει φωτιά και μετά οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Καύσωνας #Καιρός #Φωτιά #Μιχάλης Χρυσοχοΐδης #αστυνομικοί