Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς που δεν επελήφθησαν της καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία της γειτόνισσας19 μέρες πριν γίνει η δολοφονία στη Δάφνη.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Καρολάιν, Γαρυφαλλιά και Αννα δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας. Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών. Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Τι είχε γράψει η γειτόνισσα 19 μέρες πριν τη δολοφονία στη Δάφνη

Ηδολοφονία της 32χρονης Αννας από τον σύζυγό της στη Δάφνη, συντάραξε το πανελλήνιο. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες ο συζυγοκτόνος ζήλευε παθολογικά τη γυναίκα, ενώ χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση μία γειτόνισσας, σύμφωνα με την οποία στις 11 Ιουλίου είχε καλέσει την Αστυνομία καταγγέλοντας ενδοοικογενειακή βία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελικά κάποια εξέλιξη.

«Σήμερα το βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα, που ζει και ανήλικο. Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά, δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν, άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!», είχε γράψει γειτόνισσα σε ανάρτησή της, την οποία αναδημοσίευσε μετά τη δολοφονία, σχολιάζοντας: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA