Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαχαιρωμένη μέσα σε μια λίμνη αίματος βρέθηκε η 32χρονη Άννα στην Δάφνη, την οποία σκότωσε ο σύζυγός της. Στη συνέχεια, ο άντρας, αλβανικής καταγωγής, παραδόθηκε στην αστυνομία, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στη Δάφνη: «Η Αννα είχε πέσει ξανά στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ο 35χρονος φέρεται να ζήλευε τη σύζυγό του και μάλιστα οι πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν πως τον τελευταίο καιρό υπήρχαν καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι. Ένας ακόμη καβγάς σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Η οικογένεια διατηρούσε ψητοπωλείο σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι όπου έμενε και χθες στο μαγαζί σημειώθηκε ένας ακόμη καβγάς.

Πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον της 32χρονης αναφέρουν ότι ο σύζυγος φέρεται «να μην την άφηνε να κάνει τίποτα, αν και στους τρίτους εμφανιζόταν ως ένας ευχάριστος και χαμογελαστός άνθρωπος».

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί, μετά την ομολογία του δολοφόνου, βρήκαν την άτυχη γυναίκα νεκρή στο κρεβάτι, μέσα σε μία λίμνη αίματος.

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους»

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που έφτασαν και δεν έπραξαν τα δέοντα στο διαμέρισμα της Δάφνης, όπου εκτυλίχθηκε σε τόπος εγκλήματος, μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Οπως ανακοίνωσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη, «οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας. Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα της Δάφνης, μετά από καταγγελία γειτόνισσας. Οπως η ίδια είχε γράψει στις 11 Ιουλίου, κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει περιστατικό, ωστόσο, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να «ανοίξουν τα παράθυρα και να φύγουν». «Οταν τη σφάξει, λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κάνα κανάλι, για να σας φωνάξουν», είχε καταλήξει.

 

«Τη σκότωσε τελικά, μόνο αυτό έχω να πω»

Ένοικος της πολυκατοικίας με ανάρτησή της στο Facebook αποκάλυψε ότι είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία για περιστατικό βίας κατά του θύματος στις 11 Ιουλίου, 19 μέρες δηλαδή πριν τη δολοφονία. Μάλιστα, η γειτόνισσα του ζευγαριού είχε κάνει ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την οποία σήμερα ανέβασε ξανά, σχολιάζοντας «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».

Όπως δήλωσε στο MEGA η γειτόνισσα, δεν ήταν η πρώτη φορά τότε (11 Ιουλίου) που άκουγε τη γυναίκα να φωνάζει βοήθεια και να δέχεται χτυπήματα από τον συζυγό της. 

«Σήμερα το βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα, που ζει και ανήλικο. Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά, δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν, άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!», είχε γράψει γειτόνισσα σε ανάρτησή της, την οποία αναδημοσίευσε μετά τη δολοφονία, σχολιάζοντας: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA