Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία - οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 40χρονο από τη Δάφνη που ομολόγησε ότι σκότωσε την 31χρονη σύζυγό του από ζήλια. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Δολοφόνησε τη σύζυγό του με μαχαίρι 28 εκατοστών

Με ένα μαχαίρι 28 εκατοστών ο 40χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 31χρονης Άννας, έκοψε το νήμα της ζωής της συζύγου του στο διαμέρισμα 3ου ορόφου επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη στη Δάφνη

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της άτυχης γυναίκας, ο θάνατος ήταν μαρτυρικός και προήλθε από δύο μαχαιριές στο λαιμό. Σε λιγότερο από 5 λεπτά ή 31χρονη Άννα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα σε μία λίμνη αίματος. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το θύμα δεν έφερε κανένα σημάδι άμυνας και η δολοφονία έγινε πιθανότατα πάνω στο κρεβάτι του ζευγαριού

Οι δολοφονημένες γυναίκες του 2021 

  • Γαρυφαλλιά: Δολοφονήθηκε στις 16 Ιουλίου στις διακοπές της στην Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, επειδή «χάλασε η φάση». Είχαν τσακωθεί, εκείνος νευρίασε, την χτύπησε και την πέταξε από τα βράχια. 
  • Καρολάιν: Δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου από τον σύζυγό της στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά. Την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια στην κρεβατοκάμαρά τους. Για 40 ημέρες έπαιζε θέατρο, προσποιούμενος ότι την σκότωσαν ληστές. Ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει την ληστεία. 
  • Ελένη: Στις αρχές Ιουνίου, ακόμη μια γυναίκα, η Ελένη, δολοφονήθηκε από τα χέρια του κακοποιητή πρώην συζύγου της, όταν εκείνος της έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα και την πυροβόλησε εξ επαφής.
  • Κωνσταντίνα: Δολοφονήθηκε τον Απρίλιο  από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος «μπούκαρε» στο πατρικό σπίτι της 28χρονης στη Μακρινίτσα και σκότωσε τόσο εκείνη, όσο και τον αδελφό της.
  • Τον Ιανουάριο του 2021 μια 54χρονη γυναίκα από τη Νορβηγία στα Μεσκλά των Χανίων της Κρήτης, έπεφτε νεκρή από τα χέρια του Νορβηγού συντρόφου της στο σπίτι της, από 14 μαχαιριές.

«Δεν σκοτώνει η ζήλια αλλά ο δολοφόνος»

Για «πανδημία» έμφυλης βίας μίλησε στον ΣΚΑΪ η εξελικτική ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, μετά τη νέα δολοφονία γυναίκας από τον σύζυγό της στη Δάφνη και τις συνολικά έξι γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει τη χώρα μας τους τελευταίους επτά μήνες. Η κυρία Αργυρίου τόνισε ότι πλέον δεν αρκεί να καταδικάζουμε τους φόνους γυναικών αλλά απαιτείται να οργανωθεί μια εθνική εκστρατεία στρατηγικής για την καταπολέμηση της βίας. «Μέσα σε μισό χρόνο χάσαμε έξι γυναίκες», «δεν είναι πια εξαίρεση», ανέφερε η ίδια.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου ότι τη σκότωσε λόγω ζήλιας, η κυρία Αργυρίου τόνισε ότι δεν σκοτώνει ούτε η ζήλια, ούτε ο καυγάς, ούτε η λογομαχία ούτε ο εγκλεισμός. Αυτός που σκοτώνει είναι ο δολοφόνος. «Ο δολοφόνος στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι ένας άνθρωπος που θεωρεί τη γυναίκα κτήμα του. Γι’ αυτό το τη σκοτώνει», τόνισε και πρόσθεσε ότι η βία έχει κλιμάκωση και οι γυναίκες υπέμειναν βία για καιρό.

«Ξεκινά κάπως, και όταν δεν αντιμετωπίζεται δυστυχώς το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να καταλήγει με φόνο. Πρέπει, λοιπόν, να βλέπουμε και να δίνουμε σημασία στα πρώτα σημάδια της βίας», τόνισε η εξελικτική ψυχολόγος. Ως προς το τι πρέπει να γίνει ανέφερε ότι χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών για να να μην βρίσκεται εκτός φυλακής σε 4 με 6 χρόνια κάποιος που σκότωσε τη σύζυγό του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA