Μενού
  • Α-
  • Α+

δολοφονία της 32χρονης Αννας από τον σύζυγό της στη Δάφνη, συντάραξε το πανελλήνιο. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες ο συζυγοκτόνος ζήλευε παθολογικά τη γυναίκα, ενώ χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση μία γειτόνισσας, σύμφωνα με την οποία στις 11 Ιουλίου είχε καλέσει την Αστυνομία καταγγέλοντας ενδοοικογενειακή βία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελικά κάποια εξέλιξη. 

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στη Δάφνη: Γειτόνισσα είχε καλέσει την Αστυνομία πριν από 19 ημέρες για ενδοοικογενειακή βία

H γειτόνισσα, μιλώντας στο OPEN, αποκαλύπτει ότι οι καβγάδες στο ζευγάρι ήταν συχνοί, αλλά όχι τόσο έντονοι όσο εκείνης της βραδιάς που έκανε την καταγγελία. Δήλωσε απογοητευμένη από τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση η αστυνομία. 

«Καβγάδες ακούγαμε συχνά, αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο. Την πρώτη φορά δεν έπραξα σωστά, δεν μίλησα. Την δεύτερη φορά αποφάσισα να καλέσω την Άμεση Δράση, εφόσον δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Το περιπολικό ήρθε, πέρασε από την πολυκατοικίας μας κι έφυγε. Απογοητεύτηκα, ήταν τα πρώτα λόγια της Σύλβιας Μουρούτη. 

Για την ημέρα της δολοφονίας είπε: «Εκείνη την ημέρα την άκουσα να φωνάζει δυο φορές βοήθεια. Και μετά σιγή. Θεώρησα ότι είναι ένας ακόμη τσακωμός. Αλλά δεν ήταν. 

Προκαταρτική έρευνα για τους δυο αστυνομικούς 

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις ενέργειες που φέρονται να μην έκαναν οι αστυνομικοί στη Δάφνη, οι οποίοι ενημερώθηκαν για συγκεκριμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 11 Ιουλίου, 19 ημέρες πριν δολοφονηθεί η 31χρονη από τον σύζυγό της.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν οι δύο αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εκτός από πειθαρχικά αδικήματα (για τα οποία ήδη ελέγχονται) έχουν διαπράξει και ποινικά.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το περιπολικό έλαβε σήμα υψηλής προτεραιότητας να πάει όσο το δυνατόν συντομότερα στο σπίτι κάτι το οποίο είναι και καταγεγραμμένο, ωστόσο φαίνεται να φτάνει εκεί 25 λεπτά αργότερα.

Επιπλέον, οι δύο αστυνομικοί, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, δεν βγήκαν καν από το περιπολικό παρά μόνο ανοιγόκλεισαν τα παράθυρα. Στη συνέχεια διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα όπου αναφέρεται το ενδοοικογενειακό επεισόδιο κι αποχώρησαν. Οι δύο αστυνομικοί που έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα τώρα θα ελεγχθούν και ποινικά στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ανδρέας Στεφανάτος.

Δολοφονία στη Δάφνη: Την έσφαξε με μαχαίρι 28 εκατοστών 

Με ένα μαχαίρι 28 εκατοστών ο 40χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 31χρονης Άννας, έκοψε το νήμα της ζωής της συζύγου του στο διαμέρισμα 3ου ορόφου επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη στη Δάφνη

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της άτυχης γυναίκας, ο θάνατος ήταν μαρτυρικός και προήλθε από δύο μαχαιριές στο λαιμό. Σε λιγότερο από 5 λεπτά ή 31χρονη Άννα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα σε μία λίμνη αίματος. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το θύμα δεν έφερε κανένα σημάδι άμυνας και η δολοφονία έγινε πιθανότατα πάνω στο κρεβάτι του ζευγαριού

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία - οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας στον 40χρονο από τη Δάφνη που ομολόγησε ότι σκότωσε την 31χρονη σύζυγό του από ζήλια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA