Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανάμεσα στα χωριά Γαλατσώνα και Αβγαριά καίει το απόγευμα της Δευτέρας η μεγάλη φωτιά της Εύβοιας. Στο σημείο, παρατηρήθηκε μεγάλη αναζωπύρωση. Στο σημείο επιχειρούν τόσο πυροσβέστες όσο και εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών.Η μάχη είναι μεγάλη αυτή την ώρα προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο. Η Γαλατσώνα «πολιορκήθηκε» από το βράδυ της Κυριακής και δόθηκε τεράστια μάχη από κατοίκους και πυροσβέστες.

Διαβάστε ακόμη: Επικοινωνία Μητσοτάκη με δημάρχους στην Εύβοια: «Εθνικός στόχος η αναστήλωση της περιοχής»

«Στέρεψαν» τα βενζινάδικα

Τεράστιο πρόβλημα, σύμφωνα με το eviathema.gr αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με την παροχή ρεύματος, καθώς οι κολόνες της ΔΕΗ είναι κατεστραμμένες, με αποτέλεσμα τα περισσότερα χωριά να μην έχουν ηλεκτροδοτηθεί ακόμα. Ο Νίκος Ηλιοδρομίτης μίλησε στο eviathema.gr και ανέφερε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για βενζίνη, καθώς όλα τα βενζινάδικα έχουν στερέψει με αποτέλεσμα πολίτες από την Χαλκίδα και όχι μόνο να μεταφέρουν ο καθένας 1-2 μπετόνια για να μπορέσουν να βοηθήσουν ηλικιωμένους που έχουν μηχανική υποστήριξη αλλά και τους υπόλοιπους που διαθέτουν γεννήτριες.

Ρεύμα στο Κυπαρίσσι σε... ένα μήνα

Εφιαλτική εικόνα αντικρίζει κανείς στην περιοχή Κυπαρίσσι της Εύβοιας, εκεί απ' όπου πέρασε η καταστροφική πυρκαγιά κι έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της. Ο δημοσιογράφος του OPEN Χρήστος Νικολαΐδης βρέθηκε εκεί, μίλησε με κατοίκους του χωριού και κατέγραψε πρωτόγνωρες εικόνες που μοιάζουν με ταινία.

Οι κάτοικοι νιώθουν οργή, δηλώνουν αγανακτισμένοι από την αδυναμία της Πυροσβεστικής να βοηθήσει και ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί πως το ρεύμα στην περιοχή θα επανέλθει... σε ένα μήνα!«Εγώ τελείωσα, φεύγω από το χωριό», δήλωσε μπροστά στην κάμερα ένας από τους κατοίκους του χωριού, ο οποίος είδε όλη την περιουσία του να καίγεται, τονίζοντας πως δεν αντέχει να βλέπει τον τόπο του σε αυτό το χάλι και με τα πάντα καμένα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA