Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολονύκτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδιναν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή της Κερατέας ωστόσο η φωτιά έχει οριοθετηθεί και πλέον δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Πυροσβέστες και εθελοντές αντιμετώπισαν όλο το βράδυ τις αναζωπυρώσεις με την εικόνα στην περιοχή πλέον να είναι καλύτερη.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στα Βίλια: Τεράστιο πύρινο μέτωπο - Στη μάχη και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής

Το γεγονός πως δεν υπήρξαν άνεμοι στην περιοχή βοήθησε όλους όσοι επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή ώστε να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιά και πλέον δεν είναι απαραίτητα τα εναέρια μέσα που έχουν επικεντρωθεί στη φωτιά που καίει στα Βίλια.

«Το βράδυ δεν υπήρξαν αναζωπυρώσεις διότι είχε πλήρη άπνοια Είμαστε εδώ συνέχεια υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. Εμείς ευτυχώς σήμερα εναέρια μέσα δεν χρειαζόμαστε και έχουμε στραμμένα τα βλέμματα στα Βίλια» σχολίασε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο αρκετά είναι τα σπίτια που δεν γλίτωσαν από τις φλόγες. Ακόμη δεν έχει γίνει καταγραφή με τους ανθρώπους της Περιφέρειας να κάνουν λόγω για περίπου 10 με 12 σπίτια που κάηκαν δίχως ωστόσο να είναι ξεκάθαρη ακόμα η εικόνα για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής αναφέρει πως «στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας αντιμετωπίζονται διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Επιχειρούν 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών (3) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 2Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA