Μενού
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στον ανακριτή αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πολυκατοικία. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για το αδίκημα της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο.

Οι ιδιοκτήτες του σκύλου οι οποίοι διώκονται για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος του αστυνομικού, φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο παραπάνω ισχυρισμός του κατηγορούμενου είναι ψευδής και ότι εκείνος δολοφόνησε εν ψυχρώ το ζώο, τη στιγμή που αυτό τον είχε πλησιάσει με παιχνιδιάρικη διάθεση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, αστυνομικοί μετέβησαν σε πολυκατοικία στο Γαλάτσι, ύστερα από καταγγελία για τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα. Κατά την έρευνα, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε τον σκύλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ υποστηρίζει πως ο αστυνομικός «χωρίς λόγο τράβηξε όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που κούναγε φιλικά την ουρά». Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή της στον Ody αναφέρει: «Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας… Πυροβολήθηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι ο υπεύθυνος γι’ αυτή την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα, τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησες ένα σκυλί που σου κούναγε φιλικά την ουρά! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας! Τόσο απλά!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA