ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/08/2021 18:44

Φωτιές στην Αττική: 12 συλλήψεις και 155 προσαγωγές για εμπρησμό

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Απόστολο Σκρέκα, έχουν προσαχθεί 177 ύποπτοι για εμπρησμό και μέχρι την Τρίτη, 17 Αυγούστου, συνελήφθησαν 23 άτομα

Φωτιές στην Αττική: 12 συλλήψεις και 155 προσαγωγές για εμπρησμό
Φωτιά στα Βίλια (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Μπορεί η φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη στα Βίλια, ωστόσο οι αστυνομικοί συνεχίζουν το επιχειρησιακό τους σχέδιο για να διαπιστωθεί αν πίσω από τις πυρκαγιές υπάρχει σχέδιο εμπρησμού. Πιο συγκεκριμένα, μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική και τις προληπτικές εκκενώσεις περιοχών η ΕΛ.ΑΣ. εκπόνησε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Οπως ανέφερε, μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Απόστολος Σκρέκας, με το ειδικό αυτό επιχειρησιακό σχέδιο στόχος είναι να αποτραπεί κάθε ενέργεια που αφορά σε εμπρησμό και να διαφυλαχθούν από το πλιάτσικο οι περιοχές που έχουν εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Απόστολο Σκρέκα, έχουν προσαχθεί 177 ύποπτοι για εμπρησμό και μέχρι την Τρίτη, 17 Αυγούστου, συνελήφθησαν 23 άτομα που επιχείρησαν να βάλουν φωτιά (είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση). Στην Αττική έχουν γίνει 155 προσαγωγές και 12 συλλήψεις για εμπρησμό. Πάντως, παρά τις καταγγελίες δημάρχων ότι οι φωτιές μπαίνουν από εμπρηστές, η Αστυνομία κάνει έρευνες.

Οι περισσότερες προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν με τη βοήθεια των πολιτών, οι οποίοι ως αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν το 100 και έδωσαν πληροφορίες και περιγραφές του υπόπτου ατόμου. Παράλληλα, στις πυρόπληκτες περιοχές έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες, ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για επιτήδειους που εξαπατούν τους πυρόπληκτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΒΙΛΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ