Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πύρινος εφιάλτης μαίνεται στα Βίλια και στην ευρύτερη περιοχή καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει για τέταρτη ημέρα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μία ακόμα ολονύκτια μάχη με τις φλόγες. Το πρωί της Πέμπτης βρίσκει τη φωτιά να κινείται προς τις περιοχές Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα, Θέα και Καραούλι, ενώ όπως όλα δείχνουν δεν απειλεί πλέον το χωριό των Βιλίων.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στα Βίλια: Κάηκαν 75.000 στρέμματα - Η καταστροφή όπως την κατέγραψε δορυφόρος

Παράλληλα υπάρχει σκέψη για την εκκένωση των οικισμών ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα, ενώ εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Καραούλι και Αγία Σωτήρα. Οι εκκενώσεις έχουν γίνει προληπτικά, ωστόσο υπάρχει η ανησυχία καθώς μέσα στην ημέρα προβλέπεται να αυξηθεί η ένταση των ανέμων.

Η αναζωπύρωση στα Παλαιοκούνδουρα

Η αναζωπύρωση στο Καραούλι

Φωτιά στα Βίλια: Άρχισαν τις ρίψεις τα εναέρια

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν τις πτήσεις και τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής. Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 Ε/Π και 5 Α/Φ (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). 

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

«Όταν τρεις μέρες καίγεται το βουνό με μηδέν αέρα, τώρα με τους άνεμους θα καούν τα πάντα», είπε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος θα μετακινηθεί προς Ελευσίνα. «Δεν θα φύγουν από τα σπίτια τους, θα μείνουν να τα σώσουν», συμπλήρωσε. Ο ίδιος θα παραμείνει για να σώσει την περιουσία του, αλλά αν τα πράγματα δυσκολέψουν θα απομακρυνθεί.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA