Μενού
  • Α-
  • Α+

Οσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση σε μια φωτιά με παρθένο δάσος, περιουσίες ακόμα και ζωές να τίθενται σε κίνδυνο, παράλληλα «βοηθά» να αναδειχθούν και πολλές αρετές ανθρώπων. Από τους πυροσβέστες που μάχονται τις φλόγες άπειρες ώρες μέχρι τους απλούς πολίτες που παλεύουν μέχρι και με μικρά κλαδιά για να σώσουν τα σπίτια τους αλλά και των συντοπιτών τους, πολλά είναι τα βίντεο που βγαίνουν στη δημοσιότητα και τιμούν τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των «πολεμιστών» στις πυρκαγιές.

Ενα τέτοιο βίντεο ντοκουμέντο κυκλοφόρησε και σήμερα, όπου αποτυπώνονται εθελοντές πυροσβέστες που ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες στα Βίλια, οι οποίες κυριολεκτικά τους περικυκλώνουν! Στο βίντεο που τραβήχτηκε μέσα από το όχημα της ΟΕΔΔ (Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών), οι πυροσβέστες προσπαθούν να διαφύγουν από τις φλόγες που τους έχουν κυκλώσει, στο μέτωπο των Βιλίων.

Η κίνηση του οχήματος είναι υποδειγματική, καθώς υπάρχει σχετική ηρεμία εντός καμπίνας και δείχνει τον επαγγελματισμό των στελεχών της ομάδος σε συνθήκες υψηλού ρίσκου.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA