Μενού
  • Α-
  • Α+

Eπεια από πέντε ημέρες στη φωτιά στα Βίλια  η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχει οριοθετήσει την πυρκαγιά. Παρ' όλα αυτά στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις. Όπως έκανε γνωστό η Πυροσβεστική το πρωί του Σαββάτου, 21 Αυγούστου, στα Βίλια επιχειρούν 461 πυροσβέστες με εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Διαβάστε ακόμη: Το σπίτι σου καίγεται στη φωτιά κι εσύ περιμένεις την άδεια από Πολεοδομία και δασαρχείο

Παράλληλα, στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Αναφορικά με το θέμα της αεροπυρόσβεσης, έχουν κινητοποιηθεί 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.

Στη «μάχη» των πιθανόν αναζωπυρώσεων συνδράμουν ακόμη ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα, σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι κατά το τελευταίο 24ωρο, επενέβη σε 89 αστικές πυρκαγιές, 38 δασικές πυρκαγιές και 77 παροχές βοηθείας.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1428936206218321922?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA