Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρεις γιατροί στο νοσοκομείο Σερρών αποφάσισαν να παραιτηθούν για να μην εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, ανέφερε η ΕΡΤ. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημήτρη Μπαλαξή, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, και οι τρεις είχαν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Διαβάστε ακόμη: Δικαστήριο στο Κιλκίς έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

https://www.youtube.com/watch?v=lkhHRJV6KxY

Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχουν άλλοι 2-3 ακόμη, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκτίμησε όμως ότι τελικά θα πειστούν. Το πιο μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο αριθμός των νοσηλευτών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Σε αναστολή 10 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε 18 δομές

Οι έλεγχοι για την τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε συγκεκριμένες δομές συνεχίζονται με τα Κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) να διεξαγάγουν επιτόπιους ελέγχους σε συνολικά 18 δομές (9 ΜΦΗ και 9 λοιπές Προνοιακές Δομές) σε Αττική και στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 19 Αυγούστου. Σε σύνολο 1.034 εργαζομένων: οι 940 διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (921 εμβολιασμένοι και 19 με πιστοποιητικό νόσησης), ήτοι ποσοστό περίπου 90%. Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ των μη ευρισκόμενων, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, στις δομές με επίδειξη εγγράφου στους Επιθεωρητές-Ελεγκτές από τους υπευθύνους των δομών.

Σημειώνεται ότι 34 είχαν υποβάλει αίτημα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και 50 ήταν σε νόμιμη άδεια. Οι περιπτώσεις αυτές θα ελεγχθούν εντός των επόμενων ημερών. Από τους συνολικά 1.034 εργαζόμενους, 10 εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA