Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Σέρρες: Τρεις γιατροί παραιτήθηκαν από το νοσοκομείο για να μην κάνουν το εμβόλιο

Τρεις γιατροί – που πάντως είχαν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα – παραιτήθηκαν από το νοσοκομείο για να μην εμβολιαστούν – Πολλοί οι ανεμβολίαστοι νοσηλευτές

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Τρεις γιατροί στο νοσοκομείο Σερρών αποφάσισαν να παραιτηθούν για να μην εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, ανέφερε η ΕΡΤ. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημήτρη Μπαλαξή, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, και οι τρεις είχαν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Διαβάστε ακόμη: Δικαστήριο στο Κιλκίς έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχουν άλλοι 2-3 ακόμη, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκτίμησε όμως ότι τελικά θα πειστούν. Το πιο μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο αριθμός των νοσηλευτών που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Σε αναστολή 10 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε 18 δομές

Οι έλεγχοι για την τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε συγκεκριμένες δομές συνεχίζονται με τα Κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) να διεξαγάγουν επιτόπιους ελέγχους σε συνολικά 18 δομές (9 ΜΦΗ και 9 λοιπές Προνοιακές Δομές) σε Αττική και στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 19 Αυγούστου. Σε σύνολο 1.034 εργαζομένων: οι 940 διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (921 εμβολιασμένοι και 19 με πιστοποιητικό νόσησης), ήτοι ποσοστό περίπου 90%. Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ των μη ευρισκόμενων, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, στις δομές με επίδειξη εγγράφου στους Επιθεωρητές-Ελεγκτές από τους υπευθύνους των δομών.

Σημειώνεται ότι 34 είχαν υποβάλει αίτημα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και 50 ήταν σε νόμιμη άδεια. Οι περιπτώσεις αυτές θα ελεγχθούν εντός των επόμενων ημερών. Από τους συνολικά 1.034 εργαζόμενους, 10 εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Εμβόλιο #Σέρρες

Best of Internet