Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των αντιεμβολιαστών στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται τάσεις αποσυσπείρωσης. Η εφαρμογή του διοικητικού μέτρου της αναστολής εργασίας έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους επικεφαλής του κινήματος κατά του κορονοϊού, πλήττοντας καίρια την όποια δυναμική του καθώς το ερώτημα που τίθεται πλέον από την πλειοψηφία των αρνητών είναι, «και τώρα τι κάνουμε;». 

Λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο επιχειρείται να δοθεί σε πρακτικό επίπεδο μέσω της προαναγγελίας δημιουργίας τραπεζών τροφίμων επιστρατεύοντας την ανταλλακτική οικονομία αλλά και τις δωρεές επιχειρηματιών και παραγωγών, ώστε να μην πεινάσει κανένας ανεμβολίαστος

Ενδεικτική της δύσκολης θέσης που διαμορφώνεται στις τάξεις των αντιεμβολιαστών είναι η αγωνιώδης προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού, που επιχειρεί μέσω διαδικτύου ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα, «Ελεύθεροι Ξανά», και διοργανωτής των συλλαλητηρίων κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, καρδιολόγος, Φαίδων Βόβολης. Ο κ. Βόβολης αφού παραδέχεται την ύπαρξη της αίσθησης κάμψης του κινήματος και τις δυσκολίες του εγχειρήματος, που πρέπει να κατανοήσουν όσοι πολίτες ανταποκρίνονται στα καλέσματά του, ζητά από όλους αισιοδοξία για την τελική έκβαση της «μάχης» παρά τις πολλές αποτυχίες, που θα αντιμετωπίσουν έως τότε. 

«Είναι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι νόμισαν ότι εμείς είτε κάναμε πίσω είτε τραβήξαμε την ταχύτητα. Ασφαλώς και δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Προφανώς και δεν μπορούσαμε να γκαζώσουμε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ομάδες εργασίας μας δεν δούλεψαν σκληρά και πυρετωδώς όλες αυτές τις μέρες ώστε να είμαστε έτοιμοι πάνω στην τελική μάχη. Από αύριο πατάμε πάλι το γκάζι. Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να απογοητεύεται. Σαφώς είναι μία δύσκολη μάχη. Σαφώς, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις... Πρέπει να ξέρετε όλοι ότι δεν είναι μία εύκολη προσπάθεια. Πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να αποτύχουμε πολλές φορές. Θέλω να ξέρετε και να πιστεύετε ότι στο τέλος θα επιτύχουμε. Δεν έχουμε αφήσει τίποτα από την αισιοδοξία μας, τίποτα από την προσπάθειά μας». 

Φαίδων Βόβολης: Οι 3 άξονες των ανεμβολίαστων

Σύμφωνα με τον κ. Βόβολη και με βάση τα νέα δεδομένα, τρεις θα είναι από εδώ και πέρα οι άξονες της στρατηγικής του κινήματος. Καταρχήν, οι νομικές κινήσεις, αλλά, όπως αναφέρει ο ίδιος, «είδαμε τα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε με τον Βόλο και το Κιλκίς, όπως υπολογίζαμε. Τα δικαστήρια μιλούν πάνω από όλα για το θέμα της δημόσιας υγείας. Είναι νομικοί και δεν γνωρίζουν. Υπάρχει καταστρατήγηση του Συντάγματος άρα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτούς». 

Οπότε, όσοι ενστερνίζονται τις συγκεκριμένες απόψεις για τα εμβόλια θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο στην επερχόμενη περίοδο αναταραχής και μέχρι την ολοκλήρωση της μακράς νομικής διαδικασίας. «Πρέπει να σας έχουμε προετοιμασμένους γιατί μέχρι να τελεσιδικήσουν όλα αυτά, μέχρι να φτάσουμε στην απόφαση να πέσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση ή οι εντολές, που της έχουν δώσει, πρέπει να καλύψουμε και τον κόσμο. Θα υπάρξει μία περίοδος αναταραχής». 

Σε αυτό το πλαίσιο, σε κάθε πόλη σε όλους τους νομούς της χώρας αλλά και στην Κύπρο θα δημιουργηθούν ομάδες 10 ατόμων έχοντας ως αποστολή τη διασφάλιση τροφής για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, που θα τεθούν εκτός δουλειάς. «Θέλουμε να μην μείνει άνθρωπος χωρίς φαγητό, χωρίς διατροφή, βασικά πράγματα και χωρίς παιδεία τα παιδιά. Συζητάμε και για ανταλλαγές προϊόντων και για τράπεζες, οι οποίες στην ουσία θα είναι αποθήκες τροφίμων. Θα μας βοηθήσουν επιχειρηματίες από όλη την χώρα, αλλά καλώ και όλους τους άλλους επιχειρηματίες και όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πλεόνασμα αγροτικών προϊόντων, κυρίως από την επαρχία, να απευθυνθούν στον νομό τους στα άτομα, που θα τους δώσουμε σε λίγες μέρες. Θα υπάρχουν ειδικές αποθήκες τροφίμων, ώστε οι άνθρωποι, οι οποίοι προφανώς θα μπουν σε αναστολή εργασίας να μπορούν να μην μείνουν χωρίς φαγητό αυτοί και τα παιδιά τους». 

Αντίστοιχα, για την παιδεία θα γίνει προσπάθεια για δημιουργία ειδικών πυρήνων με δασκάλους σε όλους τους νομούς, ώστε τα παιδιά να μην μείνουν χωρίς τα μαθήματά τους συμπεριλαμβανομένων ξένων γλωσσών και μουσικής. Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, ξεκινούν ξανά 29 Αυγούστου οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας με τον Φαίδωνα Βόβολη να αναφέρεται ξανά στις «δύσκολες μέρες», που έρχονται για τους ανεμβολίαστους, αλλά και στην προσωπική του μέριμνα ώστε «να έχουν όλοι τροφή και παιδεία». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA