Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 92χρονη κυρία Άννα αρνείται να φύγει από το σπίτι της στη Βαρυμπόμπη που έχει καταστραφεί ολοσχερώς μετά τη μεγάλη φωτιά στις αρχές Αυγούστου. Η ηλικιωμένη κοιμάται σε ένα ράντζο στην ύπαιθρο και λέει πως «αγαπάω το σπίτι μου, το πόνεσα και το έφτιαξα με κούραση». Η 92χρονη αρνείται να εγκατασταθεί σε συγγενείς της παρά τις εκκλήσεις τους και αναφέρει πως «μένω εδώ 60 χρόνια».

Διαβάστε ακόμη: Συγκλονίζει ο φωτορεπόρτερ Αλέκος Βουτσαράς: Κάηκε το σπίτι του στη Βαρυμπόμπη και αρνείται να το εγκαταλείψει

«Εγώ έχω τη γειτονιά μου, σηκώνομαι να πιω το καφεδάκι με τη γειτονιά μου. Ότι μπορείτε να βοηθήσετε. Είναι ωραία η εξοχή εγώ δεν φεύγω από εδώ. Ήρθα εδώ 30 χρονών μία κούκλα και τώρα έγινα... πανούκλα. Υγεία έχω, άρρωστη δεν είμαι, είμαι μια χαρά. Είμαι πολύ καλά, δεν έχω ζάχαρο ούτε τίποτα. Καθαρό αέρα ρουφάω και είμαι καλά εδώ», είπε η κυρία Άννα στο OPEN. 

«Της έχουμε πει, της έχουν πει και τα ανίψια της να την πάρουν σπίτι. Η κυρία Άννα αγαπάει το σπίτι, το προσέχει από αυτούς που κλέβουν μετά τις φωτιές», είπε ο γείτονάς της και αποκάλυψε πως ασυνείδητοι κάνουν πλιάτσικο στα καμένα: «έρχονται για πλιάτσικο μετά τις φωτιές δυστυχώς. Ακόμα φυλάσσεται η περιοχή αν και βρίσκουν χωματόδρομους και βρίσκουμε τέτοιους ανθρώπους τριγύρω. Οι χωματόδρομοι είναι εκατοντάδες».  

«Από το σπίτι της κυρίας Άννας έχουν μείνει μόνο οι τοίχοι και προσπαθούμε να μαζέψουμε υλικά, όχι χρήματα για να το φτιάξουμε. Ήδη μαζεύουμε κάποια υλικά. Βγάλαμε τα μπάζα από το σπίτι, μαζεύουμε ότι μπορούμε. Ρούχα φέρνουμε εμείς και εθελοντές, φαγητά και ότι μπορούμε να μαζέψουμε μέσω ίντερνετ. Εχθές φέραμε ψυγείο από μία κυρία από τη Γλυφάδα, την κυρία Ιωάννα και την ευχαριστούμε πολύ. Προχθές ήρθε ένας εθελοντής και έβαλε δύο φώτα», ανέφερε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA