Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ματαιώθηκε η ελληνική αποστολή διάσωσης στην Καμπούλ - Επιστρέφει Αθήνα το κυβερνητικό αεροσκάφος

Το κυβερνητικό αεροσκάφος βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ προκειμένου να μεταβεί στην Καμπούλ μόλις δινόταν το «πράσινο φως» για τη διάσωση συνολικά 18 Αφγανών με τις οικογένειές τους, που είτε είχαν συνεργαστεί με την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν είτε με το υπουργείο Εξωτερικών ως διερμηνείς

Το κυβερνητικό αεροσκάφος Embraer / Πηγή: Eurokinissi
Το κυβερνητικό αεροσκάφος Embraer / Πηγή: Eurokinissi

Στην Αθήνα επιστρέφει το κυβερνητικό αεροσκάφος που είχε μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ με τελικό προορισμό την Καμπούλ του Αφγανιστάν. Το Embraer EMB-135LR​/145-209, που είχε μεταβεί στην πρωτεύουσα του Πακιστάν με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, από εκεί αναμένετο να πετάξει για την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έτσι ώστε να παραλάβει Αφγανούς πολίτες με τις οικογένειές τους, που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είχε και το πρόσταγμα της επιχείρησης διάσωσης των Αφγανών με τις οικογένειές τους, αναγκάστηκε να πάρει την δυσάρεστη απόφαση λόγω συγκλινουσών πληροφοριών για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, ακόμη και μέσα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι εκτός ελέγχου, με τους Ταλιμπάν και τρομοκράτες του ISIS να απειλούν με νέο λουτρό αίματος μετά το χτύπημα της Πέμπτης με βομβιστή αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 120 να τραυματιστούν.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ προκειμένου να μεταβεί στην Καμπούλ μόλις δινόταν το «πράσινο φως» για τη διάσωση συνολικά 18 Αφγανών με τις οικογένειές τους, που είτε είχαν συνεργαστεί με την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν είτε με το υπουργείο Εξωτερικών ως διερμηνείς. Το αεροσκάφος αναμένεται να επιστρέψει σε ελληνικό έδαφος το απόγευμα του Σαββάτου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Καμπούλ #Αφγανιστάν #Υπουργείο Εξωτερικών #διάσωση