Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις έφερε η ανακοίνωση του Δασαρχείου Πεντέλης, με την οποία καλεί σε κυνήγι αγριογούρουνων στην περιοχή. Στόχος είναι σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δασάρχη, να μειωθεί ο πληθυσμός των ζώων στο δάσος στα ανάντη της Εκάλης και δεξιά του Διονύσου, παρά το γεγονός ότι το κυνήγι απαγορεύεται μετά τις πυρκαγιές.  Σημειώνεται, ότι ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία και πολλά ζώα, ακόμα και πυρόπληκτοι σκύλοι έχουν βρει καταφύγιο στο δάσος μετά τις φωτιές. 

Σύμφωνα με την απόφαση του δασάρχη, την Τρίτη, από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 12 το μεσημέρι, δασοφύλακες, μαζί με κυνηγούς από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου θα στήσουν παγάνες και θα κυνηγήσουν με τις καραμπίνες και τα σκυλιά τους τα αγριογούρουνα. Το προγραμματισμένο για την Τρίτη κυνήγι όμως, που αποφασίσθηκε παρά την απαγόρευση, προβλέπει την παρουσία ενός περιπολικού για να εμποδίζονται πεζοί να μπαίνουν στο δάσος: Πλην όμως, στο δάσος μπορεί να μπει κανείς από αναρίθμητα σημεία και να βρεθεί ξαφνικά σε… ζώνη πυρός. Πολύ περισσότερο, δε, τα δάση της περιοχής φυλάσσονται από περιπόλους της πυροσβεστικής, του στρατού και της αστυνομίας, ενώ η προστασία αυτή καθαυτή του δάσους τίθεται εν κινδύνω.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης τονίζοντας ότι μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει. https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEcaliStrays%2Fposts%2F1144651832610225&show_text=true&width=500

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA