Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε τριήμερο εθνικό πένθος, αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή βρίσκεται η χώρα λόγω του θανάτου του οικουμενικού μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Από το πρωί οι σημαίες όπως στη Βουλή ή στην Ακρόπολη κυματίζουν μεσίστιες.

O θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη είναι, φυσικά, το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. «Άξιος εστί», «Αθάνατος» και «Αιώνιος Έλληνας» είναι κάποιοι από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους, ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών αφιερώνει ολόκληρο το σημερινό της φύλλο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

Οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να τού που τον στερνό αντίο, στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη. Στον ίδιο ναό θα ψαλεί και η νεκρόσιμος ακολουθία, την Πέμπτη, στις 15.00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογενείας:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000

Στο Βραχάτι στις 9 Σεπτεμβρίου η κηδεία του

Την άλλη Πέμπτη η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι Κορινθίας. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του, Μαργαρίτα, αλλά και στη σύζυγό του, Μυρτώ Αλτίνογλου.

Μετά την πάροδο τριετίας, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του. Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών.

Το ελληνικό κράτος έχει κηρύξει εθνικό πένθος στις εξής περιπτώσεις:

  • Τον Μάρτιο του 1994 μετά τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη
  • Τον Απρίλιο του 1998 για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή
  • Το καλοκαίρι του 2007 για τις εκτενείς πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα σε πολλά μέρη της, με την Ηλεία να δέχεται την μεγαλύτερη καταστροφή και οι οποίες επέφεραν τον θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων
  • Τον Ιανουάριο του 2008 για τον θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας της Ελλάδος
  • Τον Νοέμβριο του 2017 για τις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής που στην κόστισαν την ζωή σε 23 ανθρώπους στην Μάνδρα
  • Τον Ιούλιο του 2018 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής που εκδηλώθηκαν στο Δυτικό και Ανατολικό τμήμα της και επέφεραν την απώλεια δεκάδων ανθρώπων στο δεύτερο με περιοχή με τους περισσότερους θανάτους και πληγέντες το Μάτι.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2021 για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA