Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η διαφήμιση αθλητικών παπουτσιών με το σήμα του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για παπούτσια που σχεδίασε ένας 17χρονος από τη Ρόδο και τα οποία έχουν γίνει viral στα social media, καθώς είναι στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ, με τον πράσινο ήλιο και το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», ενώ στα παπούτσια αναγράφεται η λέξη «ΜΠΑΣΟΚ». Μάλιστα τα εν λόγω παπούτσια έγιναν τόσο δημοφιλή που δεν δίστασε ένας από τους πιο γνωστούς τράπερ της χώρας, ο Snik να αγοράσει ένα ζευγάρι ανεβάζοντας και φωτογραφία από αυτά στον λογαριασμό του στο Instagram.

Στο ΚΙΝΑΛ πάντως δεν το πήραν και τόσο καλά το όλο θέμα με τα παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ», με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε οργισμένη ανάρτηση ο Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος Παναγιώτης Βλάχος όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως «ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως», ενώ τονίζει πως «τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρείες».

Ο κ. Βλάχος σημειώνει πως «από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου και απέσυραν το προϊόν». «Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», υπογραμμίζει.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Παναγιώτης Βλάχος αναφέρει:

«Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.

Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.

Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.

Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα "πουλώντας" το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό. Εκ της διευθύνσεως».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA