Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πλαστά πιστοποιητικά: 400 ευρώ η «ταρίφα» για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας

Αρκετοί αρνητές του κορονοϊού είναι έτοιμοι να πληρώνουν πολλά χρήματα για να πάρουν τα πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να μην κάνουν τεστ κορονοϊού και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας

Στα 400 ευρώ φαίνεται να φτάνει η «ταρίφα» για ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, αρκετοί αρνητές του κορονοϊού είναι έτοιμοι να πληρώνουν πολλά χρήματα για να πάρουν τα πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να μην κάνουν τεστ κορονοϊού και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Οδηγός ταξί, μιλώντας στον Alpha, αποκαλύπτει ότι πελάτες του κανόνιζαν μπροστά στα μάτια του ραντεβού με γιατρό, προκειμένου να τους εξασφαλίσει ένα πλαστό πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι έκαναν και παζάρια για την τιμή της βεβαίωσης.

Πάντως, οι Αρχές ερευνούν ήδη 10 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών. Μάλιστα, η εντολή που έδωσε την Τετάρτη (8/9) στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, ήταν σαφής: «Αμεσα αποτελέσματα από την έρευνα για τα πιστοποιητικά». Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής, Άγγελος Μπίνης, στην ΕΡΤ1.

Όπως ανέφερε, εκτός από τις τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουν βγει στη δημοσιότητα (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης». Η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως για παράδειγμα σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών, σημείωσε ο κ. Μπίνης.

Για την περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το ποια είναι τα 33 άτομα που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και προειδοποίησε τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται σε τέτοια σχήματα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές και η ηθική απαξία της πράξης είναι τέτοια που θα υπάρξουν οριστικές παύσεις και οικονομικές κυρώσεις».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Πιστοποιητικό εμβολιασμού #εμβολιασμός