Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε να εξαιρεθούν οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι. «Η υπεράσπιση προτίμησε άνδρες ενόρκους και εξαίρεσε τις γυναίκες» που είχαν κληρωθεί, αποκάλυψε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είναι άνδρας. 

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί η κατηγορουμένη μπορεί να βγει από τη φυλακή σε 4 χρόνια

Μιλώντας στον ALPHA, ο κ. Αλεξανδρής, σημείωσε πως «άνθρωποι που ήθελαν να προστατέψουν την Ιωάννα της είπαν να μην βρεθεί στο δικαστήριο» και σχολιάζοντας την επιλογή της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί, είπε: «σκεφτείτε τι χαρακτήρα δείχνει, ήταν ασέβεια». «Η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να μιλήσει στην κατηγορούμενη. Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα είναι εκεί για να την αντιμετωπίσει» αποκάλυψε ο κ. Αλεξανδρής. 

«Η οικογένεια με σεμνότητα και ταπεινότητα περιμένει την δικαιοσύνη. Οι γονείς έχουν χωριστεί αφού η μητέρα μένει με την κόρη της και ο πατέρας στο χωριό», είπε. «Απογοήτευση και οργή» είναι τα συναισθήματα των γονιών «που δεν εμφανίστηκε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο». 

Αναβολή 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό της, δείχνοντας σε όλους τη δύναμη που μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος. Άλλωστε υπήρχε η πιθανότητα να έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη γυναίκα που αποπειράθηκε να τη σκοτώσει πετώντας τη το καυστικό υγρό. Η Ιωάννα μετά από το τέλος της σύντομης διαδικασίας, όταν και δόθηκε η αναβολή για τις 30 Σεπτεμβρίου, βρήκε το κουράγιο να πει δύο κουβέντες, τόσο όμως αιχμηρές. «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε ξανά πόσο ψυχρή και δειλή είναι» είπε η Ιωάννα που κατά την άφιξή της στον χώρο των δικαστηρίων κέρδισε το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Από την πλευρά της η μητέρας της είπε πως «το παιδί μου είναι το καλύτερο». 

Ακόμα και ο συνήγορος της κατηγορούμενης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου, την πλησίασε για να της εκφράσει τη συμπαράστασή του. Ωστόσο της ζήτησε να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του. Η κατηγορούμενη που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο δικαιολογώντας την κίνησή της σημείωσε πως: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε προς το δικαστήριο: «Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο». Ωστόσο συμπλήρωσε πως η πλευρά της ζητά να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και να μην παραπεμφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA