Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για το δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο παρέθετε έναν κατάλογο μαθητών σε νηπιαγωγείο μαζί με το όνομα της δασκάλας τους, προκειμένου να αναδείξει το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα» και το οποίο αναδημοσίευσε από την πλευρά του και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο Σταμάτης Μαλέλης διευθυντής ειδήσεων του Mega, σχολίασε με μια δηκτική ανάρτηση την ενέργεια του κ. Μπογδάνου γράφοντας χαρακτηριστικά: «Κωνσταντίνε γιατί πρέπει συνεχώς να μου υπενθυμίζεις πόσο δίκιο είχα που σε απέλυσα...».

https://twitter.com/stamatismalelis/status/1438114020012199942?ref_src=twsrc^tfw

Ο κ. Μαλέλης είχε απολύσει τον κ. Μπογδάνο όταν αμφότεροι εργάζονταν στον ΣΚΑΪ. Αφορμή για την απόλυση είχαν σταθεί τα σχόλια του δημοσιογράφου που συνέδεαν τον Αλέξη Τσίπρα με την τρομοκρατία. Τότε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στην εκπομπή του «ΣΚΑΪ στις 3», είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο, κρύβονται πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι ένα μήνα και μία βδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού κι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια. Δηλαδή να του πει "είστε καλά; Χρειάζεστε κάτι;" ή τέλος πάντων ως πρωθυπουργό σε πρωθυπουργό", είχε πει.

Ο τηλεοπτικός σταθμός αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωσή του: «Ο ΣΚΑΪ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων».

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Εξάλλου, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα ζητώντας επιτακτικά, τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα meaculpa.gr δημοσίευσε χθες Τρίτη, έναν κατάλογο με ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου και του ονόματος της δασκάλας τους. Η εν λόγω λίστα χαρακτηρίστηκε από το σάιτ ως «σοκαριστική» και ότι αναδεικνύει, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα». Στο δημοσίευμα μάλιστα επισημαινόταν ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είναι από τις «ελάχιστες εξαιρέσεις» βουλευτών που ασχολείται με το ζήτημα, με τον ίδιο να κάνει retweet το επίμαχο άρθρο.

Το θέμα όμως πήρε μεγάλες διαστάσεις με τους διαχειριστές του σάιτ να κατεβάζουν τον εν λόγω κατάλογο (που ως πηγή χρησιμοποίησαν τα social media) από το άρθρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα». Συγκεκριμένα, σε tweet του meaculpa.gr αναφέρεται: «Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να διορθώνονται. Κατά τη βραδινή αποψινή βάρδια δημοσιεύθηκε εκ παραδρομής ένας κατάλογος που είχε μεν εμφανιστεί και κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν έχει θέση σε ενημερωτικό μέσο. Άμεσα αποσύρθηκε όταν το ατόπημα έγινε αντιληπτό».

https://twitter.com/MeaCulpagr/status/1437872226477432833?ref_src=twsrc^tfw

Το πρωί της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε κι εκείνος από την πλευρά του για λάθος και πως το σάιτ διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για το ατόπημα αυτό. Σε tweet του έγραψε: «Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

https://twitter.com/bogdanosk/status/1438039835453890562?ref_src=twsrc^tfw

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια

Οργισμένη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μία «εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους», ενώ ζήτησε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ.

«Εχθές το βράδυ  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από  γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.  

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

ΚΚΕ: «Κατ' επάγγελμα και κατά συρροή χαφιές»

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων.

Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτή τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτή τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της» αναφέρει η ανακοίνωση του κομμουνιστικού κόμματος.

ΚΙΝΑΛ: Άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη

Το σχόλιο Γραφείο Τύπου Κινήματος Αλλαγής για το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο. «Η δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή είναι μια άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό» τονίζει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του, για την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που αναδημοσίευσε λίστα με ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Όπως αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, «η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές».

ΜέΡΑ25: «Αναμένουμε τη διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ»    

Τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο καταγγέλει του ΜέΡΑ25 σημειώνοντας ότι «ανάρτηση της σελίδας mea culpa, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα». Όπως προσθέτει, «ο Κυβερνητικός Βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: "σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας", το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα».

Το ΜέΡΑ αναφέρει ότι «μετά την κατακραυγή μέχρι και η σελίδα κατέβασε τις ρατσιστικές αυτές λίστες της ντροπής, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, ότι έκανε αλλαγές στο δημοσίευμα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κυβερνητικό Βουλευτή να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις δημοσιογράφους και πολίτες, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι λίστες (που αρκετοί χρήστες έχουν φωτογραφίσει και αποθηκεύσει) δεν δημοσιεύτηκαν».

«Φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος "σοκαρισμένος" με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπιαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγίτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά τη στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως "φιλελεύθερης παράταξης"; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε τη διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ», καταλήγει του ΜέΡΑ25.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA