Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και των καταγγελιών βιασμού με τις οποίες είναι αντιμέτωπος, καθώς «άνοιξε» ο δρόμος για την υποβολή εισαγγελικής πρότασης σχετικά με την παραπομπή του (ή μη) σε δίκη. Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την έφεση που είχε υποβληθεί με αντικείμενο το εάν πρέπει να κριθεί ξανά προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δικαστές συντάχθηκαν με την άποψη της ανακρίτριας πως πρόκειται για την ίδια υπόθεση συνεπώς δεν μπορεί να επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίθετος ήταν ο εισαγγελέας που είχε την άποψη ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζητούσε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σημαίνει ότι το ανώτατο χρονικό διάστημα που δύναται να κρατηθεί προσωρινά ο γνωστός ηθοποιός - σκηνοθέτης δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες. Έτσι, μετά την λύση της διαφωνίας ανακρίτριας-εισαγγελέως, «ανοίγει» ο δρόμος για την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης προς το δικαστικό συμβούλιο, περί της παραπομπής ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA