Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δημήτρης Λιγνάδης: Ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του σε δίκη για 4 βιασμούς

Λύθηκε η διαφωνία που υπήρχε μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα και ανοίγει ο δρόμος για να μάθουμε αν ο γνωστός ηθοποιός - σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι για τις κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει

Ο Δημήτρης Λιγνάδης (πηγή: Eurokinissi)
Ο Δημήτρης Λιγνάδης (πηγή: Eurokinissi)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και των καταγγελιών βιασμού με τις οποίες είναι αντιμέτωπος, καθώς «άνοιξε» ο δρόμος για την υποβολή εισαγγελικής πρότασης σχετικά με την παραπομπή του (ή μη) σε δίκη. Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την έφεση που είχε υποβληθεί με αντικείμενο το εάν πρέπει να κριθεί ξανά προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δικαστές συντάχθηκαν με την άποψη της ανακρίτριας πως πρόκειται για την ίδια υπόθεση συνεπώς δεν μπορεί να επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίθετος ήταν ο εισαγγελέας που είχε την άποψη ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζητούσε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου σημαίνει ότι το ανώτατο χρονικό διάστημα που δύναται να κρατηθεί προσωρινά ο γνωστός ηθοποιός - σκηνοθέτης δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες. Έτσι, μετά την λύση της διαφωνίας ανακρίτριας-εισαγγελέως, «ανοίγει» ο δρόμος για την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης προς το δικαστικό συμβούλιο, περί της παραπομπής ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Δημήτρης Λιγνάδης #εισαγγελία #Βιασμός #Δίκη