Μενού
  • Α-
  • Α+

Κορυφώνεται σήμερα το δράμα με τη δολοφονία της Δώρας στη Ρόδο καθώς είναι η κηδεία της και θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία το απόγευμα. Η νέα αυτή γυναικοκτονία και τα όσα έζησε το θύμα δίπλα στον άνθρωπο που έκοψε το νήμα της ζωής της σοκάρουν. Μαρτυρίες τόσο για το έγκλημα, όσο ακόμη περισσότερο για το παρελθόν του 40χρονου, έρχονται να ρίξουν φως στο ανατριχιαστικό προφίλ του. Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει και η κηδεία  του δράστη (και αυτόχειρα), σε άλλη εκκλησία.

Όλες οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο βίαιο και χειριστικό απέναντι στις γυναίκες. Άλλωστε είχε φτάσει στο σημείο να τσεκάρει τις επαφές της άτυχης Δώρας ψάχνοντας τα προφίλ των σχέσeων που είχε η κοπέλα πριν τον γνωρίσει. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η Δώρα είχε αποκαλύψει σε συγγενείς και φίλους της ότι τη ζήλευε τόσο που έβαζε το κλειδί στην πόρτα για να ελέγχει τι ώρα θα γυρίζει τα βράδια. Δεν την άφηνε να πηγαίνει πουθενά μόνη της. Η Δώρα, άλλωστε, έλεγε στην ξαδέρφη της, μόλις 10 μέρες πριν τη δολοφονία της ότι «θα μας βγάλουν στις ειδήσεις» και σε μία φίλη της είχε πει: «Ευτυχώς χώρισα».

Νέα μαρτυρία για την ώρα του φόνου

«Περίμενα την κόρη μου να την πάρω για να την πάω στο μάθημα. Εκείνη την στιγμή ακούω δύο πυροβολισμούς. Βλέπω καπνούς, την πόρτα ανοιχτή του αυτοκινήτου και ένα σώμα πεσμένο. Δεν φαντάστηκα ότι κάποιος μπορεί να πυροβόλησε. Εκείνη τη στιγμή βλέπω το αυτοκίνητο με τον δράστη να περνάει δίπλα μου. Και φτάνοντας δίπλα στο αμάξι που ήταν σπασμένα τα τζάμια, είδα την κοπέλα ανάσκελα χτυπημένη, και τότε συνειδητοποίησα» δήλωσε στο MEGA ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος, αυτόπτης μάρτυρας της γυναικoκτονία της Ρόδου.

«Δεν την ήξερα την κοπέλα, αλλά ήταν σαν άγγελος. Κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνεται ο καθένας να αυτοδικεί με αυτό τον τρόπο. Έχω δύο κόρες και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αν τύχω σε κάτι τέτοιο τί θα γίνει; Έχω σοκαριστεί από χθες» πρόσθεσε.

Πρώην σύζυγος 40χρονου: «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση της»

«Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της Δώρας», είπε η πρώην σύζυγος του 40χρονου, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου την 31χρονη πρώην σύντροφό του και στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι του στην Κρεμαστή Ρόδου και αυτοκτόνησε. Η πρώην σύζυγος του δράστη που αποφάσισε να πάρει διαζύγιο, μόλις άκουσε για τη δολοφονία της Δώρας, όπως εξομολογείται στην κάμερα του ΑΝΤ1, ήταν σίγουρη ότι πρόκειται για τον Κ. Μ. «Λέω "αυτός είναι". Οταν το άκουσα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και το συνειδητοποίησα», αναφέρει εκείνη.

Παράλληλα, μετά τη νέα γυναικοκτονία στη Ρόδο που συγκλονίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Σεπτεμβρίου, το πανελλήνιο, στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες. «Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν. Να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως από τη σχέση τους και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες». Και λέει πως όλοι γνώριζαν αλλά είχαν επιλέξει «να κάνουν τα στραβά μάτια». Δηλαδή, αναφέρει τα εξής: «Οι συγγενείς και φίλοι των γυναικών που γνωρίζουν όσα συμβαίνουν δεν θα πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι γνώριζαν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA