Μενού
  • Α-
  • Α+

Το παζλ για το ανατριχιαστικό προφίλ του 40χρονου δράστη, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ την πρώην σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο σπίτι του στη Ρόδο, ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες από το έγκλημα που διέπραξε κατά της πρώην συντρόφου του, της 31χρονης Δώρας. Θα έλεγε κανείς πως το έγκλημα ήταν «προδιαγεγραμμένο» έπειτα από τις τρομακτικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τις μαρτυρίες συγγενικών, αλλά και φιλικών προσώπων του ζευγαριού.

Ο 40χρονος δράστης που ήταν βίαιος και χειριστικός απέναντι στις γυναίκες, όπως έχουν καταγγείλει και οι πρώην σύντροφοί του, είχε φτάσει ακόμη και στο σημείο να ψάχνει τα προφίλ των πρώην σχέσεων της εκπαιδευτικού. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δώρα είχε αποκαλύψει σε συγγενείς και φίλους της ότι ο 40χρονος, με τον οποίο διατηρούσε σχέση για 8 μήνες, τη ζήλευε τόσο που έβαζε το κλειδί στην πόρτα για να ελέγχει τι ώρα θα γυρίζει τα βράδια. Δεν την άφηνε να πηγαίνει πουθενά μόνη της. Η Δώρα, άλλωστε, έλεγε στην ξαδέρφη της, μόλις 10 μέρες πριν τη δολοφονία της ότι «θα μας βγάλουν στις ειδήσεις» και σε μία φίλη της είχε πει: «Ευτυχώς χώρισα». 

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Είχε βαρύ παρελθόν και γεμάτο «βιογραφικό»

Οπως αποκάλυψε το Reader, ο 40χρονος που απειλούσε πρώην του ότι θα ανεβάσει τις ερωτικές της στιγμές στο διαδίκτυο. Μάλιστα, για την υπόθεση ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφό του επί τετραμήνου, η οποία υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση!

Στην πρώην σύζυγό του ο 40χρονος είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει συγκεκριμένα, ούσα σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα. Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει η πρώην συζυγός του, ο δράστης έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να τη μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε. Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ρόδος: «Της είχε στήσει καρτέρι»

Οι γονείς της Δώρας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στη σχέση της με τον 40χρονο δράστη. Η μητέρα της 31χρονης μίλησε στο MEGA, λίγες ώρες μετά το φονικό και τόνισε ότι ο δράστης τη ζήλευε θανάσιμα: «Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ», σχολίασε η μητέρα για τη μέρα της δολοφονίας.

«Μια μέρα», συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει "μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω" και μετά του λέει "τα είπα και στην μάνα μου. Μην νομίζεις ότι δεν μιλάω, δεν μιλάω"». Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

«Κάποια στιγμή μου λέει "μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες". Μου έλεγε "έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου’’. Τη ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστος πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο και έδειξε άλλον εαυτό. Της έλεγε "δεν θα βγεις έξω". Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει». Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω "το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει"».

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Δεν σου άξιζε τέτοιος θάνατος Ντορούλι μου»

Απαρηγόρητη η μικρότερη αδερφή του θύματος και μη μπορώντας να διαχειριστεί το πένθος της, δεν άντεξε και έστειλε το τελευταίο «αντίο» μέσω του λογαριασμού της στο Instagram. «Δεν θα αλλάξω καμία στιγμή μαζί σου. Ήσουν και θα είσαι η καλύτερη αδερφή του κόσμου. Δεν σου άξιζε τέτοιος θάνατος Ντορούλι μου. Να μας προστατεύεις από εκεί που είσαι. Ήσουν και θα είσαι ο φύλακας άγγελός μου. Σ' αγαπώ».

 

Γυναικοκτονία: «Θα γίνουμε θέμα στη ειδήσεις», είχε πει στην ξαδέρφη της

Την ίδια εικόνα, όμως, για το προφίλ του δράστη, είχε και η ξαδέρφη της Δώρας, η οποία σε πρόσφατη (πριν από περίπου 10 ημέρες) επικοινωνία που είχε με την άτυχη Δώρα, το θύμα της είχε εκμυστηρευτεί πως: «Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις». Μάλιστα, η ξαδέρφη του θύματος τόνισε πως: «Όταν έμειναν μαζί, άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ διαφορετικές σε σχέση με πριν. Πήγα να δω το σπίτι τους και μου έλεγε "εγώ την Δώρα την προσέχω". Μετά από λίγο καιρό, μίλησα με την Δώρα στο τηλέφωνο και μου είπε «Μαρία, δεν μου τα λέει καλά, με πιέζει πολύ», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 μολονότι, όπως σημείωσε, «δεν υπήρξε κάποια βίαιη συμπεριφορά, κακοποιητική εναντίον της» γιατί «η Δώρα δεν θα το δεχόταν ποτέ. Ήταν το πιο αντράκι από όλες μας».

Γυναικοκτονία: «Τον έχω ικανό για όλα», είχε γράψει στη φίλη της

Όμως, δεν ήταν μόνο οι συγγενείς, αλλά και ορισμένοι στενοί φίλοι της Δώρας που γνώριζαν όσα συνέβαιναν στην προσωπική ζωή της άτυχης εκπαιδευτικού. Όπως προκύπτει από τα μηνύματα που αντάλλαξε με τη φίλη της λίγες μέρες πριν πέσει νεκρή, η Δώρα ετοίμαζε τα πράγματά της για να φύγει από το σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπομπή Tlive, σε μια πρόσφατη επικοινωνία της Δώρας με τη φίλη της, αναφέρθηκαν τα παρακάτω:

Δώρα: Μου τα πακέταρε όλα η αγία οικογένεια. Εμείς θα φτιάξουμε στην ουσία τα βιβλία και τα ρούχα μου. Και επίσης μου ξεμόνταρε τα πάντα, οπότε σήμερα τα παίρνω όλα, όλα, όλα.

Φίλη: Τέλεια.

Δώρα: Και εγώ αυτό λέω τέλεια.

Φίλη: Ρε σίγουρα όταν τον πυροβόλησαν δεν είχε μπλέξει σε καβγά;

Δώρα: Που να ξέρω και τι με νοιάζει. Ας φύγω εγώ.

Φίλη: Και φοβούνται μην βρει μπελά.

Δώρα: Δεν ξέρω... Τίποτα δεν ξέρω, πραγματικά. Για όλα τον έχω ικανό.

Πατέρας του δολοφόνου: «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Δώρας»

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πατέρας 40χρονου δολοφόνου, έκανε δηλώσεις για το έγκλημα που διέπραξε ο γιος του, ζητώντας συγγνώμη στην οικογένεια της Δώρας, ενώ δεν θέλησε να πάρει καμία θέση για τις καταγγελίες των πρώην συντρόφων του γιου του και προσπάθησε να αποδώσει τη δολοφονία της Δώρας σε «έγκλημα πάθους»: «Συγγνώμη» στην οικογένεια της Δώρας. Είμαι και εγώ πατέρας, πονάω αλλά πρέπει να θάψω το παιδί μου, που αυτοκτόνησε. Ο γιος μου το έκανε από τη μεγάλη του αγάπη. Το παιδί μου έμεινε τυφλό για δύο χρόνια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA