Μενού
  • Α-
  • Α+

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για αποζημίωση 490.000 ευρώ στην οικογένεια του Μάριου που σκοτώθηκε στο προαύλιο του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, άσκησε το ελληνικό δημόσιο. Την Τρίτη (28/9) συζητήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Η απόφαση για το εάν θα καταβάλει αποζημίωση το Δημόσιο καθώς και για το ύψος αυτής αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων μηνών.

Οι γονείς του παιδιού παρέστησαν στο δικαστήριο ζητώντας δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά να απορριφθεί η έφεση του Δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιδικάσει στην οικογένεια αποζημίωση ύψους περίπου 490.000 ευρώ.

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου της σκέψης και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου» δήλωσε ο κ. Μαντάς. Το δημόσιο από την πλευρά του ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας, αρνούμενο ότι φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο του 2021 η οικογένεια του Μάριου είχε καταθέσει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αίτημα για να παραιτηθεί το Δημόσιο από την έφεση και οι γονείς με τη σειρά τους θα παραιτούνταν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου. Ωστόσο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία. 

Τον Ιούνιο του 2017, ο 11χρονος Μάριος έπεσε αναίσθητος στο προαύλιο και άρχισε να αιμορραγεί από το κεφάλι. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων και λίγη ώρα μετά κατέληξε. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως το παιδί είχε τραυματιστεί θανάσιμα από βολίδα. Ο δράστης δεν εντοπίστηκε ποτέ. Η οικογένεια του Μάριου τον Απρίλιο του 2018 κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης. Στην αγωγή επέρριπτε ευθύνες στο Δημόσιο για τη μη αποτελεσματική πάταξη της εγκληματικότητας και της παράνομης οπλοκατοχής- οπλοχρησίας στην περιοχή από τα αστυνομικά όργανα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA