Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Rafale: Τον Ιανουάριο προσγειώνονται στην Τανάγρα -  Ετοιμα για επιχειρήσεις εντός 24 ωρών 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προσγείωση των πρώτων Rafale με πλήρη οπλισμό στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας καθώς έμειναν περίπου 100 μέρες μέχρι τα γαλλικά μαχητικά να τροχοδρομήσουν στον αεροδιάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης τον Ιανουάριο του 2022

Τα δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale και το ακροβατικό σμήνος της Γαλλικής Αεροπορίας «Patrouille de France» που πήραν μέρος στο «Athens Flying Week» (Πηγή: Eurokinissi)
Τα δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale και το ακροβατικό σμήνος της Γαλλικής Αεροπορίας «Patrouille de France» που πήραν μέρος στο «Athens Flying Week» (Πηγή: Eurokinissi)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προσγείωση των πρώτων Rafale με πλήρη οπλισμό στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας καθώς έμειναν περίπου 100 μέρες μέχρι τα γαλλικά μαχητικά να τροχοδρομήσουν στον αεροδιάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης τον Ιανουάριο του 2022. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώνοντας τη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα επιχειρησιακής ένταξης των Rafale σημειώνει ότι οι «Ριπές Ανέμου» της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι έτοιμες να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση 24 ώρες μετά την άφιξή τους.

Διαβάστε ακόμη: Rafale: Βίντεο με τα υπερσύγχρονα μαχητικά στην πρώτη τους ελληνική πτήση

Tα 2 πρώτα διθέσια αεροσκάφη έχουν ήδη παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία επί γαλλικού εδάφους και οι Ελληνες πιλότοι συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την εκπαίδευση τους εκτελώντας πτήσεις στον εναέριο χώρο της Γαλλίας ενώ τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων προετοιμάζονται για την υποστήριξη της νέας Πολεμικής Μοίρας. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προσδιόρισε χρονικά την άφιξη των Rafale βάσει της έως τώρα πορείας του προγράμματος υπογραμμίζοντας την άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητά τους εφόσον απαιτηθεί.

«Στην παρούσα χρονική στιγμή και λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι σήμερα εξέλιξη της υλοποίησης της σύμβασης προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών (Α/Φ) τύπου "Rafale" και του λοιπού εξοπλισμού, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των συμβατικών αντικειμένων τηρείται σύμφωνα με τις συμβατικές προβλέψεις. Περαιτέρω με την έλευση των πρώτων Α/Φ, τον Ιανουάριο του 2022, θα ξεκινήσει άμεσα η επιχειρησιακή εκπαίδευση και αξιολόγηση της Πολεμικής Μοίρας. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον απαιτηθεί τα Α/Φ θα είναι έτοιμα να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση την επόμενη μέρα μετά την άφιξη τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Rafale #Πολεμική Αεροπορία #Νίκος Παναγιωτόπουλος #Βουλή

Best of Internet