Μενού
  • Α-
  • Α+

Κύκλωμα, που δρα πανελλαδικά και βρίσκεται πίσω από το κίνημα αρνητών της πανδημίας που τρέχουν στα νεκροτομεία και αναζητούν επιβαρυντικά ευρήματα για συγγενικά τους πρόσωπα που απεβίωσαν από κορονοϊό, καταγγέλλει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου 

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου  η οποία μίλησε στην ΕΡΤ Πάτρας «οι συμπεριφορές αυτές καθοδηγούνται από δικηγόρους οι οποίοι στρέφουν τους συγγενείς του θανόντος από κορονοιό εναντίον των γιατρών που είχαν αναλάβει την περίθαλψη του ασθενούς, ζητώντας αποζημίωση. Πρόκειται για αρνητές που αμφισβητούν ακόμη και την ύπαρξη της πανδημίας , επιτίθενται σε γιατρούς , προκαλώντας έτσι δυσλειτουργία και στα νεκροτομεία.

Την περασμένη Τρίτη 28 /9  το νεκροτομείο της Πάτρας  έμεινε κλειστό για 24 ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του, μετά τη διενέργεια νεκροτομής σε περιστατικό COVID-19. Οι συγγενείς της νεκρής προσέφυγαν στις αστυνομικές αρχές αμφισβητώντας την αιτία θανάτου, θέλοντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ιατρικών λαθών ή παραλείψεων, που οδήγησαν στον θάνατο του ασθενούς.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, πως ο τρόπος που κινούνται οι συγγενείς είναι σχεδόν πανομοιότυπος. Σε ερώτηση αν θα παρεμβεί ο Ιατρικός σύλλογος της Πάτρας υπενθύμισε ότι η διοίκηση του επιστημονικού φορέα  έχει ήδη ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν περιπτώσεις διάδοσης ψευδών ειδήσεων – αντεπιστημονικών αναρτήσεων – στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA