ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/09/2021 18:35

Λέκκας: Δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα

«Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ», ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας, σημειώνοντας ότι το ρήγμα της Θήβας έχει διαφορετικό μέγεθος από εκείνα της Αταλάντης, Αλκυονίδων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Λέκκας: Δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Καμπανάκι» για τη Θήβα έκρουσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί στην περιοχή μεγάλος σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο της ανησυχίας που υπάρχει ότι οι σεισμολόγοι συνεδρίασαν εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης ειδικά για τη Θήβα και αποφάσισαν να σταλεί κλιμάκιο στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση, αλλά και να ελέγξει την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

«Δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα. Το συγκεκριμένο ρήγμα, πάντως, δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ», ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο MEGA. Όπως σημείωσε, το ρήγμα της Θήβας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και μέγεθος από εκείνα της Αταλάντης και των Αλκυονίδων. Εξήγησε ότι είναι πολλά μικρά ρήγματα μαζί, τα οποία έχουν δώσει τους σεισμούς που έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους τους τελευταίους 4 μήνες. Πάντως, σημείωσε ότι η Αττική και η Λαμία δεν θα κινδύνευαν από έναν σεισμό στη Θήβα ενώ το συγκεκριμένο ρήγμα δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τα ρήγματα της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων, καθώς δεν έχει κομβική θέση στο ελληνικό τόξο.

Μετά τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο Ευθύμιος Λέκκας προειδοποίησε ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για όλη τη χώρα και ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να γίνει μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ