Μενού
  • Α-
  • Α+

«Παραγάδι», «όστρακα», «τελάρο» ήταν μόνο μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσε το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ, με κυρίαρχο πρόσωπο της σπείρας έναν 47χρονο αξιωματικό του Λιμενικού. Στο «πελατολόγιο» φωτιά του ανθρώπου που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας, φέρεται να βρίσκεται και το όνομα του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος ωστόσο διαψεύδει κάθε ανάμειξη και υποστηρίζει πως ναι μεν γνωρίζει τον 47χρονο, αλλά πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση.  Τα μέλη του κυκλώματος για να μην γίνονται αντιληπτά χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες τόσο μεταξύ τους όσο και με τους προμηθευτές. Χαρακτηριστικά στην κοκαΐνη αναφέρονταν με τις λέξεις: Παραγάδι, Όστρακα, Αγκίστρια, τελάρο, Ψάρια κλπ.

Ο Απόστολος Γκλέτσος φέρεται να είναι ένας εκ των πελατών του κυκλώματος, ωστόσο ο ηθοποιός ξεκαθαρίζει για δεύτερη μέρα πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA υποστήριξε ότι γνώριζε τον 47χρονο λιμενικό από τη Φθιώτιδα, ωστόσο αρνείται την εμπλοκή του. «Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Απολύτως καμία σχέση. Δεν θα μπορούσα να έχω καμία σχέση με το πρόβλημα της υγείας που έχω. Πραγματικά είναι μια τρέλα αυτό το πράγμα. Η αλήθεια θα λάμψει και δεν έχω κανένα πρόβλημα να λάμψει». Ο ηθοποιός υποστήριξε πως ακόμη δεν έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο, καθώς δεν έχει κληθεί από τις Αρχές, αλλά θα το κάνει, αν και εφόσον κληθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο 47χρονος αξιωματικός του Λιμενικού που συνελήφθη και φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση του κυκλώματος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές. Το καλοκαίρι του 2002, είχε συλληφθεί μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους του, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κατηγορούμενοι τότε για λαθρεμπορία, εκβίαση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με την τότε δικογραφία, αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας αρχιπλοίαρχος του λιμενικού, ο οποίος φερόταν πως είχε διασυνδέσεις με αρχινονό της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από την επιχείρησή του, στη Λεωφόρο Αθηνών. Η έρευνα των αρχών είχε δείξει ότι ο νονός χρησιμοποιούσε τους κατηγορούμενους λιμενικούς για την ασφαλή εκφόρτωση λαθραίων τσιγάρων, τα οποία έφερνε από την Κύπρο. Ο 47χρονος είχε τεθεί τότε σε διαθεσιμότητα, αλλά στη συνέχεια επανήλθε στο Σώμα καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να τον συνδέουν με την υπόθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA