Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εγκληματική ενέργεια είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές και όσοι έχουν αναλάβει την υπόθεση με τον θάνατο του ποδοσφαιριστή Νίκου Τσουμάνη. Ο 31χρονος αθλητής βρήκε ασφυκτικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του, ωστόσο το γεγονός πως γύρω από τον λαιμό του βρίσκονταν δεματικά tie wrap κάνει όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Τσουμάνης: Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του ο ποδοσφαιριστής

Τα συγκεκριμένα δεματικά είναι ευρέως διαδεδομένα ως υλικό για το δέσιμο καλωδίων, ωστόσο υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και με μεγάλη αντοχή με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως μια παραλλαγή τους, χρησιμοποιούνται ως χειροπέδες και από την αστυνομία!

Τα δεματικά προσφέρουν σταθερή συγκράτηση δεν μπορούν να λυθούν, παρά μόνο αν τα κόψει κάποιος, ενώ μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ το μήκος τους αν ενωθούν μεταξύ τους.

Έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές εγκληματικές ενέργειες καθώς είναι σύνηθες κακοποιοί να δένουν τα θύματα τους με tie wrap ώστε να τα ακινητοποιήσουν πλήρως.

Πέρα από το γεγονός πως μπορεί να τα προμηθευτεί εύκολα κάποιος, πολλές φορές υπάρχουν και μέσα στα αυτοκίνητα καθώς για παράδειγμα χρησιμοποιούνται στις αλυσίδες για τα λάστιχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA