Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην καθιερωμένη ενημέρωση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού έδωσε το «παρών» σήμερα Πέμπτη (7/10) και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στα παιδικά πάρτι. Συγκεκριμένα, η κυρία Γκάγκα σημείωσε πως τα πάρτι θα πρέπει να γίνονται με μονοψήφιο αριθμό παιδιών για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Οσον αφορά τα σχολεία, ανέφερε ότι «προσπαθούμε να κάνουμε επιδημιολογική επιτήρηση σε αυτά».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν οι πολίτες άνω των 50 ετών το ραντεβού τους για την τρίτη δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, υπολογίζεται ότι η τρίτη δόση αφορά 100.000 πολίτες. «Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα δεν θα χρειαστεί επιπλέον δόση από την τρίτη για τα άτομα που υπάρχει σύσταση να την κάνουν, καθώς παρέχει επαρκή ανοσία», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως «προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες άνω των 70 ετών να εμβολιαστούν». Παράλληλα αποκάλυψε πως 1 στους 4 πολίτες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστος. «Οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους», τόνισε. «Από τα συνολικά 20.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, 1.200 εντοπίζονται στη Λάρισα και 3.000 στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, επαναλαμβάνοντας πως η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι. Η κυρία Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε σταθερή την εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα, ωστόσο είπε πως παρατηρείται μία αύξηση στις εξής περιοχές:

  • Βόρειος Τομέας Αθηνών
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών
  • Νότιος Τομέας Αθηνών
  • Θεσσαλονίκη
  • Λάρισα

Όσο για τα σχολεία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα στις σχολικές μονάδες είναι πολύ ενθαρρυντική, μιας και ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλες τις βαθμίδες έχει μειωθεί. «Μέσω του εμβολιασμού προστατεύονται τα Συστήματα Υγείας», τόνισε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης. «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παγκοσμίως η πανδημία παρουσιάζει συρρίκνωση», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA