Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αλμπερτ Μπουρλά: Έτοιμο στο τέλος του χρόνου το φάρμακο κατά του κορονοϊού

Αισιόδοξο μήνυμα πως η ανθρωπότητα πολύ σύντομα θα έχει στη διάθεσή της ένα ακόμα όπλο κατά της Covid-19 έστειλε ο διευθύνων σύμβουλός της Pfizer - Τι είπε για τα εμβόλια στις ηλικίες 5-11

Πηγή: Associated Press
Πηγή: Associated Press

Το φάρμακο που θα μπορέσει να φέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στη δύναμη του κορονοϊού και να επισπεύσει το τέλος της πανδημίας, θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2021! Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά σε συνέντεηξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ σημειώνοντας πως «είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας, αλλά και γιατί πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης. Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής, ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν το τέλος του χρόνου»!

Σε ότι αφορά την χρήση του εμβολίου της εταιρείας του για τα παιδιά 5 έως 11 ετών σημείωσε πως εμείς για να υποβάλλουμε αίτηση σημαίνει ότι αισθανόμαστε πολύ δυνατά ότι είναι αποτελεσματικό, ότι είναι ασφαλές και ότι χρειάζεται. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι αρχές κι εφόσον το εγκρίνουν όπως και περιμένω τότε συμβουλεύω όλους να το κάνουν».

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κι αν σε λίγο καιρό ο κορονοϊός θα έχει μετατραπεί σε εποχική γρίπη είπε ότι: «Τα εμβόλια που έχουμε είναι πολύ αποτελεσματικά και εμείς όπως και άλλοι εργάζονται αυτή τη στιγμή και στην εύρεση θεραπείας. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία είναι πολύ διαδεδομένη κι ότι ο ιός αυτός μεταλλάσσεται, επομένως θα πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Έχω την εντύπωση ότι θα το καταφέρουμε και θα είμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά έτσι ώστε όταν παρουσιάζεται κάποια μετάλλαξη και συνεχίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί έχει καλώς, αν όμως δεν συνεχίζουμε θα μπορέσουμε να έχουμε μέσα σε 100 μέρες ένα καινούριο εμβόλιο για το στέλεχος που θα έχει πρόβλημα».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Άλμπερτ Μπουρλά #Phizer #Κορονοϊός

Best of Internet