Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχία έχει προκληθεί από τη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού σε γυναικεία μονή που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στα περίχωρα του δήμου Θέρμης, και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μετρά ήδη τρεις απώλειες από τη νόσο του Covid-19. Στην αδελφότητα διαβιούν περίπου 17 μοναχές, οι περισσότερες είναι ανεμβολίαστες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μόλις 6 μοναχές έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες έφυγε από τη ζωή μία μοναχή 60 ετών από κορονοϊό, ενώ πριν λίγες μέρες δύο ακόμη μοναχές έχασαν επίσης τη ζωή τους από τον ιό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιες από τις μοναχές νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.Ενδεικτικό της στάσης των μοναχών απέναντι στον κορονοϊό είναι το ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ καλείται για διακομιδή στα νοσοκομεία μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής και όταν η κατάσταση δείχνει να φθάνει στο απροχώρητο.

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή «εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς» στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή «προπύργιο» των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την «παλαιά αδελφότητα» της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Η αδελφότητα δεν αποτελεί «άντρο αντιεμβολιαστών»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αδελφότητας, Ανδρέας Ταγαράκης, μιλώντας στο Reader.gr, ξεκαθαρίζει ότι η αδελφότητα δεν αποτελεί «άντρο αντιεμβολιαστών», καθώς αρκετές αδελφές είναι εμβολιασμένες και πως τα μέλη της αδελφότητας δεν είναι αρνητές του κορονοϊού. Όπως είπε, από την πρώτη μέρα όσες αδελφές νόσησαν δηλώθηκαν αρμοδίως στον ΕΟΔΥ και τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα απομόνωσης. Επιπλέον, οι αδελφές παρακολουθούνται καθημερινά από γιατρό ενώ όσες χρειάστηκε να διακομιστούν για νοσηλεία σε νοσοκομεία, διακομίστηκαν αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση.

«Όχι μόνο δεν είναι αρνήτριες, αλλά αντίθετα εξ όσων ενημερώθηκα, αρκετές αδελφές έχουν εμβολιαστεί και όλες τηρούσαν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, αλλά δυστυχώς κάποιες νόσησαν, όπως καθημερινά πολλοί άλλοι συμπολίτες μας», τόνισε. Αναφορικά με την τρίτη γυναίκα που φέρεται να είχε νοσήσει από κορονοϊό και κατέληξε, ο δικηγόρος Ανδρέας Ταγαράκης διευκρίνισε ότι πέθανε από σοβαρά προβλήματα υγείας και έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. «Δεν αρνούνται ούτε να πάνε στο νοσοκομείο, ούτε αρνούνται να δεχθούν θεραπεία», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι μέσα στην αδελφότητα υπάρχει αδελφή που είναι γιατρός συνταξιούχος και νοσηλεύτρια ενώ καθημερινά πηγαίνει εξωτερικός γιατρός και για όσες γυναίκες κρίθηκε ότι χρειάζονται περαιτέρω ιατρική φροντίδα μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.

Σχετικά με τη συνεργασία της Μονής με τον ΕΟΔΥ, ο κ. Ταγαράκης εξήγησε ότι δεν υπήρξε άρνηση από τις αδελφές, υποστηρίζοντας ότι ο Οργανισμός δεν επικοινώνησε μαζί τους, ενώ εκείνες το επιθυμούσαν προκειμένου να λάβουν σχετικές οδηγίες για τον κορονοϊό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA