Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι κοινή επιθυμία των γονιών της αδικοχαμένη Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον σύζυγο στα Γλυκά Νερά, να βαφτίσουν την εγγονή τους, Λυδία, σε ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, και μάλιστα στην Αλόννησο. Ο 78χρονος κ. Κράουτς, μιλώντας στην βρετανική tabloid, Daily Mail, εξηγεί ότι έχει γίνει και επιλογή νονών, οι οποίοι θα μείνουν στο νησί για να βρίσκονται πλάι στη Λυδία. 

«Είναι τώρα πρόθεσή μας να βαφτίσουμε τη Λυδία στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έγινε και με την Καρολάιν στο μικρό παρεκκλήσι κοντά στο νεκροταφείο όπου αναπαύεται», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κράουτς. Ο συνταξιούχος μηχανικός πρόσθεσε: «Η Λυδία είναι καλά, και όπως και η μητέρα της, γίνεται πιο όμορφη μέρα με τη μέρα. Περπατάει τώρα με αυτοπεποίθηση, τρώει με ενθουσιασμό και γοητεύει όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Δυστυχώς, αν και έχει μια ωραία νέα κούνια με το τελευταίο στρώμα υψηλής τεχνολογίας, αρνείται αποφασιστικά να κοιμηθεί μόνη της».

Οι Κράουτς έχουν ήδη επιλέξει τους νονούς της Λυδίας - δύο από τους πιο στενούς φίλους της άτυχης 20χρονης από την εποχή που ζούσε στο νησί. «Το καθήκον των νονών λαμβάνεται πολύ σοβαρά εδώ στην Ελλάδα», είπε ο κ. Κράουτς. «Θα αναμένεται να φροντίσουν για την πνευματική ευημερία της Λυδίας και έτσι επιλέξαμε δύο άτομα που είναι πιθανό να παραμείνουν εδώ στην Αλόννησο καθ 'όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής της».

Γλυκά Νερά: Σε δύο μήνες η οριστική απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας

Η μικρή Λυδία, το αγγελούδι που συγκίνησε ολόκληρη τη χώρα, θα παραμείνει στο νησί των Σποράδων, εν αναμονή της οριστικής απόφασης για την επιμέλειά της.  «Έγινε η δίκη σήμερα, περιμένουμε την απόφαση, δεν βγαίνει αμέσως η απόφαση, θα βγει σε κάποιους μήνες. Ήταν η αίτηση της κυρίας εισαγγελέως για την οριστική επιμέλεια της μικρής. Υπήρξε συναινετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές, και από τους πατρικούς και από τους μητρικούς παππούδες» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης.

Στη δίκη έδωσαν το παρών μόνο οι δικηγόροι των δύο οικογενειών, με τη μητέρα της Καρολάιν να μένει με τη μικρή Λυδία σπίτι. Ειδικοί παιδοψυχολόγοι θα σταθούν δίπλα στην οικογένεια, με σκοπό η μικρή να μεγαλώσει με την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA