Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Μόσιαλος: Θα ζούμε με τον κορoνοϊό για χρόνια - Τα οφέλη «ελευθερίας» υπερισχύουν των κινδύνων

Ο Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε πως είναι 29 φορές μικρότερη η πιθανότητα νοσηλείας αν κολλήσουν εμβολιασμένοι σε σχέση με έναν ανεμβολίαστο - H πλειοψηφία των νεκρών στην χώρα μας λόγω της πανδημίας είναι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών

Μόσιαλος: Θα ζούμε με τον κορoνοϊό για χρόνια - Τα οφέλη «ελευθερίας» υπερισχύουν των κινδύνων
Μόσιαλος: Θα ζούμε με τον κορoνοϊό για χρόνια - Τα οφέλη «ελευθερίας» υπερισχύουν των κινδύνων

Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν 80% πιθανότητα να κολλήσουν τον κορονοιό σε σχέση με τους ανεμβολίαστους και πολύ μικρότερη πιθανότητα να τον μεταδώσουν ανέφερε ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος. Παράλληλα σημείωσε πως είναι 29 φορές μικρότερη η πιθανότητα νοσηλείας αν κολλήσουν σε σχέση με έναν ανεμβολίαστο.

Αναφερόμενος στο νέο καθεστώς ελευθερίας που ισχύει από και την άρση των απαγορεύσεων για τους εμβολιασμένους, σημείωσε ότι προσωπικά θα προτιμούσε αυτό να είχε γίνει ένα μήνα μετά ώστε να έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και να περιοριζόταν ακόμα περισσότερο ο κίνδυνος μετάδοσης.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι θεωρεί πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις συναθροίσεις μεταξύ εμβολιασμένων αλλά στο αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και μεταφέρει τον κορωνοιό σε σπίτι που μπορεί να συζεί με ανεμβολιαστους ηλικιωμένους γονείς, καθώς όπως τόνισε περίπου 600.000 άτομα άνω των 60 ετών στην χώρα μας είναι ανεμβολίαστοι και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Σημείωσε ότι η πλειοψηφία των νεκρών στην χώρα μας λόγω της πανδημίας είναι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών. «Εκει είναι το μεγάλο πρόβλημα» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η άρση των απαγορεύσεων δε θα έχει μεγάλες επιπτώσεις.

Για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών και τον τοίχο ανοσίας με βάση αυτόν, ο κ. Μόσιαλος, εξήγησε πως δεν θα φτάσουμε σε τοίχος ανοσία με την μετάλλαξη δέλτα. Τόνισε πως το θέμα είναι να ελέγχουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο την πανδημία έτσι ώστε να περιοριστεί η επίπτωση του ιού σε πολύ χαμηλά επίπεδα από εδώ και εμπρός. «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό για πάρα πολλά χρόνια με την σημερινή του μορφή μέχρι να εξασθενήσει και να μην το θεωρούμε τόσο σοβαρό» είπε χαρακτηριστικά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Ηλίας Μόσιαλος #αρνητές #Μέτρα

Best of Internet