Μενού
  • Α-
  • Α+

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των εντυπωσιακών εγκαταστάσεων του Παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Λειτουργιών Υπηρεσιών της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Άλμπερτ Μπουρλά στάθηκαν μπροστά στο video wall και πάτησαν εικονικά ένα ψηφιακό κουμπί, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία των γραφείων του αμερικανικού κολοσσού, οι εσωτερικοί χώροι του οποίου παραπέμπουν σε ένα εργασιακό χώρο πέρα και έξω από οτιδήποτε έχουμε δει στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα η ανάπτυξη της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Στην πλήρη της εξέλιξη η επένδυση αναμένεται ότι:

  • Θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατ. ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.
  • Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες.

Η καρδιά του έμψυχου δυναμικού της Pfizer είναι απόφοιτοι των δημοσίων Πανεπιστημίων, κυρίως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη έχουν έκταση άνω των 9.000 τ.μ. και θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA