Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κρήτη: 320 σεισμόπληκτοι αναζητούν στέγη - Εκλεισαν τα ξενοδοχεία που τους φιλοξενούσαν

«Δεν υπάρχουν οικίσκοι στην Ελλάδα. Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή τους είναι μεγάλος, όπως επίσης και το κόστος. Αναζητούμε οικίσκους και στα Βαλκάνια», τονίζει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Προβληματισμό προκαλεί στο δήμο Μίνωα Πεδιάδας, στην Κρήτη, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η ανάγκη μετεγκατάστασης 320 σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι, μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, οι οποίοι φιλοξενούνταν μέχρι σήμερα, 15 Οκτωβρίου, σε ξενοδοχεία που κλείνουν, καθώς ολοκλήρωσαν τη λειτουργία τους για τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με το neakriti.gr.

«Δεν υπάρχουν οικίσκοι στην Ελλάδα. Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή τους είναι μεγάλος, όπως επίσης και το κόστος. Αναζητούμε οικίσκους και στα Βαλκάνια», τονίζει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4. Μάλιστα ο κ. Φραγκάκης πρόσθεσε ότι η παραλαβή των 90 επιπλέον οικίσκων θα καθυστερήσει περισσότερο.

Την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, σεισμόπληκτοι κάτοικοι θα εγκατασταθούν στους πρώτους 34 οικίσκους σε Αρκαλοχώρι και Βόννη, σύμφωνα με τα κριτήρια που θέσπισε το αρμόδιο Υπουργείο. Αναφορικά με τις σχολικές αίθουσες, ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα παραληφθούν το συντομότερο δυνατό. Σήμερα χρησιμοποιούνται 22 αίθουσες, ενώ αναμένονται άλλες 40. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, 31 άτομα, εκ των οποίων δύο οικογένειες ημεδαπών και 25 αλλοδαποί, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο Αρκαλοχώρι, διαμένουν ακόμα σε σκηνές έχουν στηθεί στο Εκθεσιακό.

Ακολουθεί η συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τη δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη:

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κρήτη #σεισμόπληκτοι #Αρκαλοχώρι #Σεισμός

Best of Internet