Μενού
  • Α-
  • Α+

Πιθανότατα έχει συμβεί σε όλους! Μετά από ένα αεροπορικό ταξίδι να τσεκάρει κάποιος την τσάντα ή τη βαλίτσα του και να του λείπει ένα ή παραπάνω αντικείμενα. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι το τι συμβαίνει με τα απολεσθέντα που βρίσκονται μέσα σε αεροπλάνα, ή μέσα στα αεροδρόμια. Ετσι, η κάμερα του «Τι Λες Τώρα!», βρέθηκε στο Γραφείο Απολεσθέντων της Ελληνικής Αστυνομίας στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», που λειτουργεί 24 ώρες επί 7 μέρες την εβδομάδα και «ανέκρινε» τον Υποδιοικητή του τμήματος κ. Μανιατάκη: «Τα αντικείμενα που βρίσκονται σε πτήσεις μέσα στο αεροπλάνο ή στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου, καταγράφονται και αρχειοθετούνται μέχρι να αναζητηθούν από τους νόμιμους κατόχους τους. Μόνο για φέτος μας έχουν παραδοθεί 2.200 αντικείμενα και από αυτά έχουν επιστραφεί περίπου τα 1.200 και τα 1.000 παραμένουν εδώ. Δυστυχώς, τα υπόλοιπα δεν έχουν αναζητηθεί από τους κατόχους τους». 

Σε ερώτηση για τα πιο αστεία αντικείμενα που έχουν βρεθεί και παραδοθεί στο Τμήμα, ο κ. Μανιατάκης αναφέρθηκε στις... μασέλες: «Κατά καιρούς μας έχουν παραδοθεί μέχρι και τεχνητές οδοντοστοιχίες, κοινώς μασέλες». Τώρα στο πώς είναι δυνατόν κάποιος να μην αναζητήσει τη μασέλα του, ο κ. Μανιατάκης υπέθεσε πως: «Προφανώς θα μιλάμε για περιπτώσεις ταξιδιωτών που έφυγαν για το εξωτερικό. Ισως να είχαν κάποια εφεδρική μασέλα, σαν... ρεζέρβα».

Οσο για το πρωτόκολλο που ακολουθείται, τα αντικείμενα παραμένουν στις αποθήκες για ένα έτος από την καταγραφή τους και με την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος, αν έχουν βρεθεί εντός του κτιρίου του αεροδρομίου, παραδίδονται στο υπουργείο Οικονομικών στην Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου, αν έχουν βρεθεί σε οποιοδήποτε άλλο χώρο/σημείο, τότε με την παρέλευση του ενός έτους, το αντικείμενο δίνεται στον ευρέτη του. 

Οσον αφορά στα αντικείμενα που βρίσκονται ήδη... ξεχασμένα στα απολεσθέντα από επιβάτες του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος», η κάμερα κατέγραψε από μια κιθάρα και μάλιστα με χθεσινή ημερομηνία (16/10), ένα βιολί, ρούχα, τάμπλετ, πορτοφόλια, πατίνια, κινητά, γυαλιά, ακόμα και πέδιλα ορειβασίας!

Πιο συχνοί ευρέτες είναι οι αεροσυνοδοί που τα βρίσκουν και τα παραδίδουν στο Τμήμα, ενώ συνήθως τα αντικείμενα εφόσον δεν αναζητηθούν από τους κατόχους τους, επιστρέφουν στους ευρέτες τους μετά την παρέλευση ενός χρόνου. Αλλα... περίεργα αντικείμενα που έχουν βρεθεί κατά καιρούς είναι έργα τέχνης και μάλιστα μεγάλης χρηματικής αξίας, αναπηρικά αμαξίδια, αλλά και μια κυρία που ξέχασε το νυφικό της, φεύγοντας για το Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα γινόταν ο γάμος της, αλλά ευτυχώς το παρέλαβε.. εγκαίρως και ντύθηκε νύφη. Οι πολίτες που χάνουν τα αντικείμενά τους στο αεροδρόμιο μπορούν να τα αναζητούν τόσο τηλεφωνικά όσο και ηλεκτρονικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA