Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καταγγελία: Φοιτητές νοσηλευτικής σε κανονικές βάρδιες και υπηρεσίες με 176 ευρώ τον μήνα

Φοιτήτρια νοσηλευτικής καταγγέλλει πως τελειόφοιτοι καλούνται να κάνουν πρακτική για 6 μήνες σε νοσοκομεία, κάνουν κανονικά βάρδια, εφτάωρη, και αμείβονται με 176 ευρώ

Φοιτητές-σκλάβοι δουλεύουν ως νοσηλευτές σε βάρδιες με 176€ μηνιάτικο
Φοιτητές-σκλάβοι δουλεύουν ως νοσηλευτές σε βάρδιες με 176€ μηνιάτικο

Σε καταγγελία πως φοιτητές νοσηλευτικής που κάνουν την πρακτική τους σε νοσοκομεία, δουλεύουν κανονικά σε βάρδιες προσφέροντας υπηρεσίες, πληρώνονται με μόλις 176 ευρώ το μήνα, προχώρησε η φοιτήτρια νοσηλευτικής Κατερίνα Σταυρακάκη.

Διαβάστε ακόμη: Rapid test: Πού θα γίνουν σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου τα δωρεάν τεστ σε όλη τη χώρα

«Οι τελειόφοιτοι καλούνται να κάνουν πρακτική για 6 μήνες, κάνουν κανονικά βάρδια, εφτάωρη, και αμείβονται με 176 ευρώ. Έχουν υποχρέωση να την κάνουν. Πολλοί φοιτητές δεν είναι προνομιούχοι. Εργάζομαι για να σπουδάσω και καλούμαι για ένα εξάμηνο να πηγαίνω στο νοσοκομείο κάθε πρωί να κάνω την πρακτική μου. Περνάμε από όλα τα τμήματα και εκτελούμε κανονικά τη βάρδια», εξήγησε η κ. Σταυρακάκη μιλώντας στο MEGA.

«Υποτίθεται ότι θέλουν να στελεχώσουν τα νοσοκομεία με καταρτισμένους επαγγελματίες νοσηλευτές. Το πτυχίο μας δεν αξίζει τίποτα; Στην Ευρώπη δε γίνεται αυτό το πράγμα. Από τη στιγμή που δεσμευόμαστε για τα πρωινά μας, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια άλλη δουλειά για το απόγευμα. Αυτό ισχύει για όλους τους τελειόφοιτους. Είναι πολλά παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το ΕΣΠΑ, που για να το πάρεις πρέπει να ολοκληρώσεις την πρακτική σου. Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητά μας. Πρέπει να πληρώσουμε ενοίκια, τα τρέχοντα έξοδα», πρόσθεσε η ίδια.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#νοσηλευτές #καταγγελία #Νοσοκομεία

Best of Internet