Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επίθεση με βιτριόλι - εισαγγελέας: Η Κακαράντζουλα έπραξε με ποταπά κίνητρα ως ο καλύτερος της φύσης θηρευτής

Ο κ. Μαστραντωνάκης συγκλόνισε με τα λεγόμενά του. Κι αν υπήρχαν αμφιβολίες για την «ανδροκρατούμενη δίκη», για το γεγονός πως δεν υπήρχαν γυναίκες στους ενόρκους, παρά μόνο άνδρες, τους οποίους ζήτησε, όπως είχε το δικαίωμα να το πράξει η υπεράσπιση της Κακαράντζουλα, ο εισαγγελέας τις διέλυσε με την αγόρευση-καταπέλτη κατά της δράστριας

Πηγή: eurokinissi, unsplash
Πηγή: eurokinissi, unsplash

Μια καλά προσχεδιασμένη επίθεση, της οποίας γνώριζε την κατάληξη και την έπραξε με μεθοδικότητα και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ήταν αυτή με το βιτριόλι που έλαβε χώρα την 20ή Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα από την Εφη Κακαράντζουλα με θύμα την Ιωάννα Παλιοσπύρου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Ο κ. Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή του στη δίκη για τη γυναίκα που όπως είπε επιτέθηκε με «ανθρωποκτόνο εγωισμό». Ο εισαγγελικός λειτουργός απορρίπτοντας με την πρότασή του προς το δικαστήριο όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορούμενης ζήτησε να κριθεί ένοχη η Έφη Κακαραντζούλα. για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Ιωάννας.

Ο κ. Μαστραντωνάκης συγκλόνισε με τα λεγόμενά του. Κι αν υπήρχαν αμφιβολίες για την «ανδροκρατούμενη δίκη», για το γεγονός πως δεν υπήρχαν γυναίκες στους ενόρκους, παρά μόνο άνδρες, τους οποίους ζήτησε, όπως είχε το δικαίωμα να το πράξει η υπεράσπιση της Κακαράντζουλα, ο εισαγγελέας τις διέλυσε με την αγόρευση-καταπέλτη κατά της δράστριας.

«Την παραμονή η κατηγορούμενη μετέβη στο σημείο αποφασισμένη να επιτεθεί με το βιτριόλι στην Ιωάννα. Για λόγο που δεν κατέστη εφικτό, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες της συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα». Μάλιστα, ο εισαγγελέας επικαλέστηκε και την άδεια που ζήτησε από την δουλειά της για την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά την αποχώρησή της από το σημείο.

Αναφερόμενος στην «ημέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της Ιωάννας», όπως είπε, έκανε περιγραφή των όσων συνέβησαν την ημέρα της επίθεσης. «Εκείνη την ημέρα κρατούσε μαζί της δοχείο, με μεγάλο στόμιο, στο οποίο έχει ένα λίτρο θειικού οξέως σε μεγάλη πυκνότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΕΕ. Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά... Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατέχομενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπό της κι έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας». Μόλις ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε ανθρωποκτόνο εγωισμό οι φίλες και οι συγγενείς της Ιωάννας που βρίσκονται έξω από τη δικαστική αίθουσα, ξέσπασαν σε λυγμούς.

Δείχνοντας ο εισαγγελέας φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας μετά την επίθεση, εμφανώς συγκλονισμένος είπε: «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια... Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεριοφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον 1 λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέως, το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων... Η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης».

Ο εισαγγελέας περιγράφοντας τις μόνιμες βλάβες που υπέστη το θύμα σημείωσε πως: «Δεν θυμάμαι ποιες να απαριθμήσω πρώτες από τις τόσες που ακούσαμε».
Καταλήγοντας ανέφερε: «Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδησή της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. Τέλος η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης... Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει κι έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Η δίκη για το βιτριόλι διεκόπη και θα συνεχιστεί με αγορεύσεις των δικηγόρων την Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#επίθεση με βιτριόλι #Δίκη #εισαγγελία #Εφη Κακαράντζουλα #Ιωάννα Παλιοσπύρου

Best of Internet