Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ώρες πριν οι 7 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περάσουν το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά, είχαμε τη διαρροή των ηχητικών καταγραφών από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης τα κρίσιμα λεπτά της καταδίωξης του κλεμμένου λευκού οχήματος και μέχρι τη στιγμή που η ΓΑΔΑ ενημερώνεται για τους πυροβολισμούς στο Πέραμα. Πρόκειται για μία διαρροή που σύμφωνα με πληροφορίες έχει «ενοχλήσει» τους υψηλά ιστάμενους της Κατεχάκη, γιατί δίνει την εντύπωση ότι έγινε με πρόθεση να φανεί ότι την αποκλειστική ευθύνη για όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής την έχουν οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο πεδίο.

Ακόμη και ο υπαστυνόμος που μετείχε στην καταδίωξη και φαίνεται να άνοιξε πρώτος πυρ, δεν είναι παρά ένας κατώτερος αξιωματικός που ήδη κρατείται και θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με βαρύτατες κατηγορίες. Εύλογα, όμως, γεννούνται κάποια ερωτήματα: Έγιναν λάθη το βράδυ της Παρασκευής; Κι αν ναι από ποιους; Η εντολή που υπήρχε και είχε διαβιβαστεί στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εδώ και πάνω από ένα μήνα «να μην γίνονται καταδιώξεις» είναι σωστή επιχειρησιακά;

Ποιος την είχε δώσει; Γιατί, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ήταν αυτοί οι 3 επιβαίνοντες στο κλεμμένο όχημα και τι προθέσεις είχαν, ανώτατος αξιωματικός δίνει επιτακτικά εντολή μέσω του ΚΑΔ να σταματήσει η καταδίωξη; Πόσο σύνηθες είναι σε μία καταδίωξη οχήματος να μην μετέχουν περιπολικά παρά μόνο δίκυκλα;  Κι αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που γεννιούνται από τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα.

Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι -ανώτεροι και ανώτατοι- αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» ενόψει των αποτελεσμάτων της έρευνας που διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ως πολιτικός προϊστάμενος του Σώματος απ' αυτούς που έχουν γνώση των επιχειρησιακών πρακτικών. 

Μάλιστα, ανάλογα του τι θα προκύψει από την έρευνα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αλλαγών, αρκετά πριν τις τακτικές κρίσεις του Ιανουαρίου...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA