Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια βαθιά συναισθηματική στιγμή, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Βοσδογάνης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (26/10) στο STAR, εξέφρασε την προσωπική θλίψη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Ενας από τους στενότερους συνεργάτες της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ, για πάνω από μία εικοσαετία, μίλησε σε έντονο συγκινησιακό φορτίο, δίνοντας και το βαρύ κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Χαριλάου Τρικούπη, μια μέρα πριν από την κηδεία της. 

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν ένας άγγελος στην κόλαση της πολιτικής ζωής. Νοιαζόταν αληθινά. Δεν πολιτεύτηκε ακολουθώντας το πρότυπο των ανδρών στην πολιτική. Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος, μια αγωνίστρια με ευαισθησία, ήθος και πολύ χαμόγελο», είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ποιες ήταν οι μεγαλύτερες αγωνίες της λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο και φτάσει στην τελική ευθεία: «Είχε δύο μεγάλες αγωνίες, η μία ήταν να στηρίξει τα παιδιά της και η άλλη να στηρίξει την παράταξη. Με συγχωρείτε, δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο... », κατέληξε «σπάζοντας» από τη συγκίνηση. 

Την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Το «τελευταίο αντίο» στη Φώφη Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή στα 56 της χρόνια, θα ειπωθεί την Τετάρτη. Το πρωί, στις 10πμ η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών και ακολούθως, στις 14:00 θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία. Η κηδεία της θα γίνει αμέσως μετά από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Η αυριανή ημέρα έχει κηρυχθεί με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως ημέρα εθνικού πένθους, ενώ οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει πως:

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό». Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έλαβε την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους.

Ο 17χρονος γιος της θα εκφωνήσει επικήδειο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αναμένεται στη Μητρόπολη να εκφωνηθούν οι επικήδειοι και, όπως έγινε γνωστό από πλευράς οικογένειας, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος. Παράλληλα τρεις θεσμικοί εκπρόσωποι θα εκφωνήσουν επικήδειο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA