ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/10/2021 14:47

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: 4 περιοχές κινδυνεύουν από τον μεσογειακό κυκλώνα Νέαρχο

Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, για τον μετεωρολογικό κυκλώνα, Νέαρχο, που καταφθάνει και στη χώρα μας - Ποιες είναι οι τέσσερις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο από την κακοκαιρία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: 4 περιοχές κινδυνεύουν από τον μεσογειακό κυκλώνα Νέαρχο
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Στην Ελλάδα καταφθάνει ο μεσογειακός κυκλώνας Νέαρχος. Γι' αυτό και ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εκτιμά ότι ο μεσογειακός κυκλώνας Νέαρχος θα σαρώσει τη Σικελία αλλά θα «χτυπήσει» και τη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ο μετεωρολόγος του OPEN συστήνει προσοχή σε αυτές τις 4 περιοχές της Ελλάδας:

  • Κρήτη
  • Δωδεκάνησα
  • Κυκλάδες
  • ανατολικό Αιγαίο

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό:

«Ο μεσογειακός κυκλώνας έχει πλέον σχηματιστεί και οργανώνεται περισσότερο στα ανατολικά νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα της Σικελίας. Θα στροβιλιστεί στην περιοχή για αρκετές ώρες δοκιμάζοντας τις αντοχές των μετεωρολογικών μοντέλων και μαζί τους και εμάς των μετεωρολόγων. Θα δούμε πιθανότατα τις προγνώσεις να αλλάζουν σε κάθε κύκλο ανανέωσης των προγνωστικών στοιχείων μιας και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η τροχιά αυτού του συστήματος κακοκαιρίας.

Τα πρωινά στοιχεία θέλουν να επηρεάζονται με αρκετά μεγάλη δυναμική τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή Δευτέρα.

Περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μας έχει δοκιμαστεί τελευταία και από τους σεισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ